Cine este românul care a murit în Franța, într-un accident cu bicicleta. Traian Savu era chirurg și avea doar 44 de ani

,
Cine este românul care a murit în Franța, într-un accident cu bicicleta. Traian Savu era un chirurg și avea doar 44 de ani

Traian Savu era un chirurg și avea doar 44 de ani

[Sursa foto: LinkedIn Traian Savu]

Traian Savu, un chirurg plastician român, care se stabilise în Franța, a murit într-un accident groaznic de bicicletă. Vehiculul acestuia s-a blocat într-o șină de tramvai, după care medicul a fost aruncat direct pe șosea, unde s-a izbit cu capul de asfalt.

Traian Savu avea 44 de ani, era chirurg plastician și s-a născut în Pitești. La sfârșitul săptămânii trecute, bărbatul mergea cu bicicleta spre gara Saint-Roch din Montpellier, acolo unde lua mereu trenul pentru a merge la Spitalul Universitar din Nîmes.

După ce a depășit un alt biciclist, una dintre roțile bicicletei sale s-a blocat într-o șină de tramvai, astfel că Traian a fost aruncat de pe vehicul direct pe carosabil, unde s-a izbit cu capul de asfalt. Bărbatul în vârstă de 44 de ani nu purta cască de protecție iar impactul i-a fost mortal. Chiar dacă ambulanța a ajuns repede la locul accidentului, Traian Savu s-a stins din viață după câteva minute de agonie.

Traian Savu, chirurgul plastician care a murit într-un accident de bicicletă, în Franța

Cine este românul care a murit în Franța, într-un accident cu bicicleta. Traian Savu era un chirurg și avea doar 44 de ani

Traian Savu era un chirurg și avea doar 44 de ani

[Sursa foto: LinkedIn Traian Savu]

În stația de tramvai din Montpellier, acolo unde Traian Savu și-a găsit sfârșitul, au avut loc, în ultimii ani, mai multe accidente grave cu bicicliști, dar autoritățile locale din oraș nu au făcut încă nimic pentru a evita aceste tragedii. 

„Traian Savu era un doctor foarte devotat și pasionat de chirurgia plastică.

Am petrecut sute de ore împreună având grijă de bolnavi, de marii arși și salvând vieți. Era un chirurg foarte apreciat”, le-a spus doctorul Farid Bekara jurnaliștilor francezi de la  Midi Libre.

Citeste si: Accident grav în Cluj-Napoca: O persoană și-a pierdut viața| Foto

După moartea sa, Traian Savu și-a lăsat în urmă atât soția, cât și cei doi copii în vârstă de doi ani, respectiv trei luni.

Cine a fost Traian Savu. Bărbatul avea doar 44 de ani

Traian Savu a terminat Universitatea de Medicină și Farmacie din Timișoara în anul 2003, iar apoi a muncit Canada timp de mai mulți ani. În ianuarie 2017 s-a întors în România, unde a lucrat ca și chirurg plastician timp de un an și patru luni. În luna mai a anului 2018, bărbatul s-a mutat în Franța și s-a făcut remarcat în mai multe centre medicale și spitale din Lyon, Montpellier și Argenteuil.

Citeste si: Încă un accident mortal în România! Două mașini s-au ciocnit. Sunt șase adulți, trei minori răniți și o persoană decedată

În luna mai a anului 2021, a mai revenit România, unde a lucrat timp de șase luni la Spitalul Casa Austria din Timișoara. În noiembrie 2021 s-a întors în Franța și lucra la Spitalul Universitar din Nîmes, unde era chirurg plastician de șase luni.

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Încă un accident mortal în România! Două mașini s-au ciocnit. Sunt șase adulți, trei minori răniți și o persoană decedată

Raiffeisen Bank a păgubit românii cu 22 de milioane de euro: ANPC intră la rupere în scandalul boicotării Austriei

Încă un accident mortal în România! Două mașini s-au ciocnit. Sunt șase adulți, trei minori răniți și o persoană decedată

Accident îngrozitor, în Brașov. Un autocar cu 17 copii s-a ciocnit cu o autobasculantă. Mai multe victime

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies