A fost prins suspectul în cazul uciderii Mariei, fetița din Botoșani găsită moartă într-o lizieră de salcâmi. Autoritățile l-au reținut pe unchiul acesteia

Autor: Laura Macovei
Actualizat: 25 mai 2024, 15:44

Cine este Maria, fetița din Botoșani găsită moartă într-o lizieră de salcâmi. Copila plecasă la o rudă și nu s-a mai întors acasă

Sursa: IPJ Botoșani

A fost găsit presupusul criminal al Mariei, o fetiță în vârstă de 8 ani din Botoşani care a fost găsită moartă într-o lizieră de salcâmi. Maria plecase la o rudă şi nu s-a mai întors acasă.

O fetiță de doar opt ani, pe nume Maria Chică Roşa Silvia, a fost găsită moartă într-o lizieră de salcâmi la marginea satului. Micuța plecase de acasă vineri seară, în jurul orei 20:00, pentru a merge la o rudă din apropiere, dar nu s-a mai întors. Părinții au alertat autoritățile.

UPDATE. După căutări intense, a fost găsit și presupusul criminalul Mariei. Este vorba de unchiul fetei, care a fost acum reținut de autorități. 

”În urmă cu puţin timp, bărbatul bănuit de comiterea faptei a fost identificat şi prins de către poliţişti. Acesta a fost văzut în timp ce se îndrepta spre locuinţa sa, în vegetaţia din apropierea acesteia(...) Au fost executate şi două focuri de armă în plan vertical fără a fi înregistrate victime sau alte pagube”, au transmis, sâmbătă, oficialii IPJ Botoşani.

Maria a fost găsită moartă într-o lizieră de salcâmi

Corpul neînsuflețit al fetiței a fost descoperit în noaptea de vineri spre sâmbătă, într-o zonă împădurită de la marginea localității. Primele indicii sugerează că micuța a fost victima unui act de violență, iar poliția investighează cazul ca fiind unul de crimă.

„Minora a fost găsită în cursul nopţii, decedată. Aceasta se afla la marginea localităţii de domiciliu, într-o lizieră de salcâmi.

Sunt desfăşurate activităţi specifice pentru identificarea autorului, fiind angrenate peste 100 de forţe de ordine, poliţiştii, jandarmi, pompieri, poliţişti de frontieră”, a transmis, sâmbătă dimineaţă, IPJ Botoşani.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Citește și: Ai văzut-o? O copilă în vârstă de 13 ani din Buzău a plecat de acasă și nu s-a mai întors. Polițiștii apelează la ajutorul populației pentru găsirea ei

Potrivit Observator, la fața locului au sosit jandarmi și lucrători de la Biroul de Operațiuni Speciale Suceava. 

Fetița plecase în vizită la o rudă

Maria plecase de acasă la ora 20:00 pentru a vizita o rudă din apropiere, însă drumul ei s-a oprit brusc, iar fetița nu a mai revenit acasă. Îngrijorați, părinții au anunțat dispariția la scurt timp după ce au constatat că micuța nu s-a întors.

Imediat, autoritățile au demarat căutările în zona rurală și în împrejurimi, în speranța de a o găsi în viață.

Citește și: Povestea cutremurătoare a două fetițe care și-au pierdut mama! Micuțele și tatăl lor au rămas singuri pe lume după ce au fost loviți de un mare necaz

Poliția continuă investigațiile pentru a stabili circumstanțele exacte ale decesului și pentru a găsi vinovatul.

Orice informație care ar putea ajuta la soluționarea cazului este crucială, iar autoritățile încurajează pe oricine care ar putea avea detalii relevante să contacteze poliția.

„Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracţiunii de omor calificat de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani”, a mai transmis sursa citată.