Cine este, de fapt, Christian Sabbagh. Când și-a început cariera în jurnalism, ce vârstă și ce studii are prezentatorul Kanal D

Author: Amalia Georgescu

Christian Sabbagh, jurnalist de investigații și prezentator TV

Sursa: facebook Christian Sabbagh

Christian Sabbagh este cunoscut în România pentru investigațiile pe care le-a făcut de-a lungul timpului, dar și ca prezentator de știri. Iată ce studii are Christian Sabbagh și când și-a început cariera în jurnalism.

Christian Sabbagh este un jurnalist cu ani de experiență în spate și pe care telespectatorii îl pot urmări la Kanal D, acolo unde prezintă principalului grupaj informativ al zilei.

Cine este, de fapt, Christian Sabbagh, ce vârstă are și care este experiența sa profesională?

Cine este, de fapt, Christian Sabbagh? 

Atunci când i se cere să se descrie în doar câteva cuvinte, Christian Sabbagh spune că este un jurnalist care a devenit prezentator de televiziune. Pasionat de tot ceea ce ține de dreptate și justiție, Christian Sabbagh și-a ales un domeniu jurnalistic care poate schimba vieți, dar care vine la pachet și cu o mulțime de riscuri: jurnalismul de investigație.

A fost prezent în zone de război, a condus investigații periculoase, totul pentru a încerca să schimbe destine. Într-un interviu mai vechi, Christian Sabbagh mărturisea că și-ar fi dorit să studieze la Academia de Poliție, însă cetățenia dublă l-a împiedicat să facă acest lucru.

„Primii bani i-am câștigat din Jurnalism. Când am terminat liceul am vrut să dau la Academia de Politie, dar aveam dublă cetățenie şi nu aveam un dosar de cadru bun.

Am ales o profesie complementară si m-am dus spre jurnalism. Primul material a fost despre o rețea de evazioniști în domeniul alcoolului.”, a povestit Christian Sabbagh pentru okmagazine.ro.

Christian Sabbagh are origini româno-libaneze, astfel că a copilărit atât în România, cât și în Liban. Jurnalistul și prezentatorul de televiziune își amintește că a avut o copilărie frumoasă și că părinții i-au oferit tot ceea ce a avut nevoie.

Cu toate acestea, la vârsta de 13 ani, o dramă cumplită i-a marcat viața, fiind momentul în care și-a pierdut mama.

„Adolescența mea a fost frumoasă, părinții m-au răsfățat, mi-au dat tot ce am vrut, nu am simțit durere, suferință. Provin dintr-o familie mare şi bogată şi, n-am dus lipsuri, iar asta în ciuda situației tensionate din țară. Cea mai mare suferință a fost când mi-a murit mama, aveam 13 ani. Atunci am plâns prima dată.”, a mărturisit Christian Sabbagh.  

Christian Sabbagh s-a născut pe data de 28 ianuarie 1972 și are 50 de ani. Acesta este căsătorit cu Iulia Sabbagh, iar împreună au doi copii.

Citeste si: Armin Nicoară și-a confruntat tatăl în direct, după ani de tăcere: „De multe ori i-am spus că nu e copilul meu”

Citește și: Christian Sabbagh soție. Cine este și cum arată soția cunoscutului jurnalist și prezentator de televiziune

Ce studii are Christian Sabbagh și ce experiență profesională? 

Christian Sabbagh a fost elev al colegiului catolic Sacre Cœur – Gemmayze, în perioada 1983-1985. Ulterior, pentru doi ani, jurnalistul a urmat College des Freres Mont la Salle, Ain Saade din Liban și și-a continuat studiile în România, la Liceul Industrial Nicolae Iorga din Vălenii de Munte. Pasionat de jurnalism, Christian Sabbagh a învățat tainele acestei profesii la Facultatea de Filosofie și Jurnalism- Spiru Haret.

Cât despre activitatea sa profesională, Christian Sabbagh a precizat pe contul său de LinkedIn că a debutat în jurnalism în anul 1993, atunci când a publicat pe prima pagină a ziarului Jurnalul Național o anchetă despre o structură de evaziune fiscală. A rămas colaborator al ziarului timp de 9 luni. Ulterior a fost corespondent de război, news reporter, jurnalist de investigație, redactor, realizator TV, iar acum este prezentator și realizator TV la Kanal D, trust de presă în care activează începând din 2010.

Deși se află la pupitrul știrilor, Christian Sabbagh mărturisește că nu a renunțat niciodată la vocația sa de jurnalist de investigații, astfel că a realizat, de-a lungul timpului, mai multe anchete internaționale, corespondențe de război și a participat la salvarea unor cetățeni români prinși în zonele de conflict din Orientul Mijlociu și Africa de Nord.

Christian Sabbagh va vorbi despre pasiunea sa pentru jurnalismul de investigație, despre sacrificiile pe care le-a făcut pentru profesie, dar și despre familie și viața personală în ediția de duminică, 4 decembrie 2022, a emisiunii „40 de întrebări cu Denise Rifai”. 

Au încercat interlopii să-i cumpere tăcerea lui Christian Sabbagh?  Cât este de periculos să fii jurnalist de investigație în România: ”Să te asiguri că urmează o execuție”

 

 

Citește și: S-a sunat de schimbare, pentru copiii din comună Grivița, Galați! Christian Sabbagh: “Satisfacția este uriașă atunci când vezi bucuria pe fețele acestor copii”

 


Nebahat din serialul Totul pentru familia mea, aniversare cu peripeții alături de colegii săi! Iată ce vârstă a împlinit frumoasa actriță Simge Selçuk și ce persoane dragi i-au fost alături la petrecerea-surpriză!

La mulți ani, Simge Selçuk! Iată ce mesaj plin de tandrețe a primit superba actriță din partea colegului ei de platou, Celil Nalçakan, cel care i-a organizat petrecerea-surpriză! „Doar zâmbește, de restul mă ocup eu!”

Cookies