Cinci persoane și-au pierdut viața, după ce o balenă a răsturnat barca în care se aflau

Author: Andreea Buinoschi

Cinci persoane și-au pierdut viața, după ce o balenă a răsturnat barca în care se aflau

Sursa: Istock

Cinci persoane au murit în Noua Zeelandă, după ce barca în care se aflau a fost răsturnată de o balenă. La bordul navei se aflau, în total, 11 persoane, dar șase dintre ele au reușit să fie salvate.

Cinci persoane și-au pierdut viața în Noua Zeelandă, după ce barca în care se aflau, alături de alte șase persoane, a fost răsturnată de o balenă.

O balenă a răsturnat barca în care se aflau 11 persoane

Barca s-a răsturnat în largul golfului Goose Bay, în apropiere de Kaikoura, în Insula de Sud. Cele 11 persoane se aflau într-o ambarcațiune charter și ieșiseră în larg, fiind pasionați de păsări, printre care se numără și păsările marine.

Barca era lungă de peste opt metri, iar cele cinci cadavre au fost recuperate de sub interiorul acesteia de către scafandrii poliției.

Pentru postul național de televiziune RNZ, Craig Mackle, primarul din Kaikōura, a spus că ambarcațiunea s-a lovit de balenă, dar cauza încă nu a fost stabilită. Mai mult decât atât, sergentul Matt Boyce susține că acesta este un „eveniment fără precedent” care este extrem de tragic.

Citeste si: Momentul în care iaht de lux se scufundă în mare, după ce a fost lovit de furtună- Video

De asemenea, Craig Mackle a mărturisit că, în momentul impactului, apa era complet calmă și se presupune că balena a ieșit la suprafață de sub barca în care se aflau cele 11 persoane. Totodată, în largul golfului, se aflau mai mulți cașaloți și mai multe balene cu cocoașă.

Citeste si: De ce nu vrea Georgiana Lobonț să vorbească despre divorț. Armin Nicoară încearcă să o convingă

Localnicii au ajutat la salvarea victimelor

Localncii din zonă au sărit în ajutorul autorităților, pentru a-i salva pe cei 11 oameni, dar au reușit să supraviețuiască doar șase dintre victime. Cu toate că au sărit imediat în ajutor, localnicii nu erau foarte optimiști, deoarece apa era extrem de rece, relatează The Guardian.

Mackle a recunoscut că, nu de puține ori, s-a gândit la posibilitatea ca o balenă să lovească o ambarcațiune, deoarece zona este frecventată de multe astfel de mamifere. „Întotdeauna îți joacă în minte că s-ar putea întâmpla”.

La bordul ambarcațiunii se aflau 11 femei cu vârsta de peste 50 de ani și veniseră din Noua Zeelandă, iar barca, cel mai probabil, era a unei afaceri locale care se ocupa cu închirierea acestora.

Motivul real pentru care Georgiana Lupu este pastrata de catre Faimosi in  echipa! Culita si Zannidache au spus adevarul despre ea

Vanessa Chapman a declarat că, odată ce a ajuns la un punct de observație, a reușit să vadă o persoană aflată deauspra unei bărci, care dădea din mâini. Două elicoptere de salvare și un elicopter local au fost trimise la fața locului.

Citeste si: Cine e Cătălin Chirilă, proaspătul campion mondial la canoe! De numele lui se leagă marile speranțe pentru o medalie olimpică

Kakioura este o locație preferată de mamiferele marine, dar și de oamenii care vor să le observe. Apele sunt extrem de adânci chiar și aproape de mal, deoarece fundul mării se desprinde brusc de coastă și multe persoane oferă posibilitatea doritorilor de a vedea balene, delfini, păsări, dar și alte creaturi marine, în acea zonă.

 


Lacrimi și regrete în „Casa iubirii”! Nona nu vrea să continue cunoașterea cu Patrick: „Nu mi-aș dori să mai încerc să te cunosc mai bine, pentru că nu-mi plac oamenii falși”

Nona și Patrick au luat cina în camera roșie. Deși Patrick a fost fericit după întâlnire, Nona spulberă tot și îi aduce la cunoștință că nu mai vrea să-l cunoască din cauza comportamentului său.

Cookies