Christian Sabbagh, reportaj cutremurator din mijlocul refugiatilor sirieni, in aceasta seara, la Stirile Kanal D

Christian Sabbagh, prezentatorul Stirilor Kanal D din weekend, s-a aflat in mijlocul refugiatilor sirieni, la granita dintre Turcia si Grecia

Drama miilor de oameni care fug din calea razboiului l-a impresionat pana la lacrimi pe celebrul jurnalist, copiii care dorm in frig, pe jos, fara cele mai mici conditii de igiena aducandu-i aminte de propria-i copilarie intr-o tara macinata de conflicte.

"Este o drama sa vezi oameni lipsiti de orice ajutor financiar, de hrana, care asteapta ca lumea civilizata sa le acorde atentie. Au fugit din calea razboiului, n-au vrut sa plece din tara lor. Oamenii acestia aveau casa, familie, un job. Sunt patru milioane de refugiati, fiecare a fugit cum a putut. Am copilarit intr-o tara macinata de razboi, vedeam bombele cum cadeau, am vazut atata suferinta, am crescut odata cu razboiul...", a declarat jurnalistul.

Prezentatorul Stirilor Kanal D din weekend nu ezita sa transmita din zone de conflict povestile oamenilor obisnuiti care au lasat tot ce au agonisit, si-au luat familiile si au fugit unde au vazut cu ochii. Christian Sabbagh se declara un iubitor al pacii si crede ca solutia pentru a rezolva dramele acestor refugiati consta in umanitate si consens la nivel global.

Citeste si: Christian Sabbagh, despre campania "Donează un strop de viață”: ”Felicitări polițiștilor! Totul în viață începe prin puterea exemplului!”

"Sunt tata si sunt influentat de drama copiilor care nu au nimic, nici macar lapte. Am ramas fara aer cand i-am vazut, cu atat mai mult cu cat zilele acestea, cand eu eram la granita dintre Turcia si Grecia, printre refugiati, a fost ziua lui Anais (n.r. – fiica prezentatorului). Sunt un militant al pacii, tot ceea ce fac este sa arat ca trebuie sa iubim pacea si sa luptam pentru ea. Ce se intampla cu aceste milioane de suflete este o drama umanitara. Solutia cred ca ar fi reconstructia tarilor din care vin acesti oameni, pentru ca ei sa se intoarca acasa", a mai subliniat Christian Sabbagh.

In aceasta seara, telespectatorii Kanal D vor putea urmari la stirile serii un reportaj cutremurator, realizat de Christian Sabbagh chiar din mijlocul refugiatilor sirieni.

Citeste si: Christian Sabbagh a devenit „Membru de Onoare” al Ordinului Militar al Veteranilor din Teatrele de Operatii

 

 

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Setari de confidentialitate