Cerere contestație Evaluare Națională 2022. Când și unde se depun contestațiile și ce trebuie să știe elevii de clasa a VIII-a

,
contestatie evaluare nationala 2022

Contestațiile la Evaluarea Națională 2022 se depun pe 23 și 24 iunie

[Sursa foto: PixaBay]

După afișarea primelor note la Evaluarea Națională 2022, elevii nemulțumiți de rezultatele obținute pot depune contestații. Iată cum arată cererea pe care trebuie să o completeze elevii care depun contestații la Evaluarea Națională 2022.


In articol:

Pentru absolvenții de gimnaziu emoțiile au luat sfârșit pe data de 23 iunie 2022.

Edu.ro a afișat primele rezultate la Evaluarea Națională 2022. Elevii au aflat cum s-au descurcat la proba la limba și literatura română, dar și la matematică, iar în cazul în care notele nu sunt cele la care se așteptau, aceștia pot depune contestații. Cum arată modelul de cerere de contestație pe care trebuie să îl completeze elevii?

Cerere contestație Evaluare Națională 2022. Cum se depun contestațiile după afișarea primelor rezultate? 

Elevii de clasa a VIII-a au aflat primele rezultate la Evaluarea Națională 2022 pe data de 23 iunie. Notele sunt disponibile atât online, pe  evaluare.edu.ro, cât și la avizierele școlilor. Rezultatele sunt anonimizate, astfel că Ministerul Educației nu a afișat numele și prenumele elevilor, ci codurile de identificare pe care aceștia le-au primit la prima probă scrisă, cea la limba română.

În situația în care un elev constată, după afișarea rezultatelor la Evaluare Națională 2022, că notele obținute sunt mai mici decât s-ar fi așteptat și că de vină ar putea fi o eroare de corectare, acesta poate depune contestație. Conform informațiilor oficiale, contestațiile la Evaluare Națională 2022 se depun pe data de 23 iunie, între orele 16:00 și 19:00, dar și pe data de 24 iunie 2022, între orele 08:00 și 12:00. 

Pentru a contesta notele de la Evaluarea Națională 2022, elevii de clasa a VIII-a trebuie să completeze o cerere pe care o pot depune atât online, cât și la centrul de examen.

În cererea pe care trebuie să o completeze elevii care vor să depună contestații la Evaluare Națională 2022, aceștia trebuie să menționeze disciplina de examen, nota obținută, dar și să declare că au luat la cunoștință că după recorectarea lucrării, nota se poate modifica atât prin creștere, cât și prin descreștere.

Astfel, elevii de clasa a VIII-a care vor să conteste notele la Evaluarea Națională 2022 trebuie să nu piardă din vedere că nota acordată după contestație va fi cea finală. În cazul în care nota va fi mai mică, elevul nu poate cere să îi fie luată în considerare nota primită inițial. 

cerere contestatie evaluare nationala 2022

Cererea pe care trebuie să o completeze elevii care depun contestație la Evaluarea Națională 2022

[Sursa foto: edupedu.ro]

Citeste si: REZULTATE Evaluare Națională 2022 pe județe. EDU.RO a afișat notele la limba română și matematică

Rezultate finale Evaluare Națională 2022. Când vor fi afișate notele după soluționarea contestațiilor?

Rezultatele finale la Evaluarea Națională 2022 sunt cele afișate de Ministerul Educației după rezolvarea contestațiilor. Astfel, în perioada 24 iunie—29 iunie 2022 comisiile de evaluare vor corecta din nou lucrările elevilor, iar notele finale urmează să fie afișate pe 30 iunie 2022.

Când are loc admiterea la liceu și cum se calculează media de admitere? 

După Evaluarea Națională 2022, pentru absolvenții de gimnaziu urmează admiterea la liceu. Repartizarea elevilor se face în funcție de media de admitere. Aceasta este calculată pe baza notelor obținute la Evaluarea Națională 2022, dar și a mediilor din anii de gimnaziu. Formula folosită pentru a calcula media de admitere la liceu este:

MA= 0,2 x ABS+ 0,8 x EN.

ABS reprezintă media anilor de gimnaziu, iar EN este media de la Evaluarea Națională. Astfel, pentru admiterea la liceu, media claselor V-VIII contează 20%, iar media de la Evaluarea Națională 80%. 

Admiterea la liceu 2022 se va face pe 14 iulie 2022, însă elevii vor completa fișele cu opțiunile în perioada 4-11 iulie 2022. 

Citeste si: REZULTATE Evaluarea Națională 2022. Elevii claselor a 8-a au aflat primele rezultate la Evaluare Națională 2022

 

Citește-ne pe

Citește și:

Momentul în care armata rusă atacă cu rachete mall-ul din Kremenciuk, surprins de camere. Oamenii, nevoiţi să sară în lac VIDEO

Evaluare Națională 2022. Cele mai amuzante perle pe care le-au scris elevii pe foile de examen la Română

Supranumit cel mai bun premier de către Traian Băsescu, Ludovic Orban își anunță candidatura la prezidențiale: De 30 de ani mă pregătesc ca în sesiune şi învăţ

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Cum se calculează media pentru admiterea la liceu 2022. Iată cât de mult contează notele de la Evaluarea Națională 2022

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies