S-au afișat rezultatele la Evaluarea Națională 2022. Ministrul Educației: „Numărul mediilor peste cinci este la un maxim absolut” Elevii de gimnaziu află astăzi ce note au luat la Limba și literatura română și matematică

,
Primele rezultate la Evaluare Națională 2022

Rezultatele la Evaluare Națională 2022 se afișează pe data de 23 iunie 2022. EDU.RO publică astăzi notele pe care elevii de gimnaziu le-au luat la Limba și literatura română și matematică.


In articol:

Evaluarea Națională 2022 s-a încheiat, iar acum, elevii de clasa a VIII-a așteaptă cu nerăbdare notele la

Limba și literatura română și matematică. Rezultatele celor două probe scrise de la Evaluare Națională 2022 vor fi publicate pe EDU.RO și afișate în timp real și pe kanald.ro. Ce note au luat elevii de gimnaziu la Evaluare Națională 2022? 

UPDATE ORA 10:50: Rezultatele la Evaluarea Națională 2022 pot fi consultate AICI. 

Update ora 10:34: Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu: „La matematică avem 77,5 la sută medii peste cinci”

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a susținut o declarație de presă înainte de afișarea rezultatelor la Evaluarea Națională 2022. Iată care este situația la nivelul întregii țări.

„Numărul mediilor peste cinci este la un maxim absolut în ultimii 10 ani, ponderea fiind de 83%. La română, ponderea mediilor peste cinci este de 89,9%. La matematică, ponderea notelor mai mari de cinci este de 77,5%. Cei mai mulți candidați care au luat note peste cinci la Evaluarea Națională sunt din Cluj- 92,7%. Cea mai mică pondere a mediilor peste cinci a fost înregistrată în Teleorman- 71,8%. Și în București și Brăila au fost înregistrate cele mai multe note peste cinci.”, a anunțat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, într-o conferință de presă.

REZULTATE Evaluare Națională 2022. Cum s-au descurcat elevii de clasa a VIII-a la Evaluarea Națională 2022? 

Ministerul Educației a anunțat că rezultatele de la Evaluare Națională 2022 urmează să fie afișate pe data de 23 iunie 2022, până la ora 14.00.

Pe site-ul oficial al Ministerului Educației, EDU.RO, vor fi postate notele la cele două discipline de examen, Limba și literatura română și matematică, dar și rezultatele la Limba și literatura maternă pentru elevii de clasa a VIII-a care aparțin minorităților naționale.

Citeste si: Rezultate Evaluare Națională 2022. Edu.ro: Ministerul Educației anunță notele elevilor

Rezultatele de la Evaluarea Națională 2022 vor fi afișate atât online, pe evaluare.edu.ro, cât și la avizierele unităților de învățământ. Deși Ministerul Educației a anunțat că notele vor fi afișate pe 23 iunie 2022, până la ora 14:00, din experiența anilor trecuți, rezultatele sunt făcute publice undeva în cursul dimineții.

Primele rezultate Evaluare Națională 2022. Cum pot afla elevii de clasa a VIII-a ce note au luat la Limba și literatura română și matematică?

Dacă în alți ani elevii de clasa a VIII-a puteau afla rezultatele de la Evaluarea Națională 2022 doar căutându-și numele pe listă, în ultimii ani, afișarea rezultatelor obținute la Evaluarea Națională s-a făcut anonimizat, lucru care se va întâmpla și în 2022. Astfel, elevii de gimnaziu trebuie să folosească codurile individuale care înlocuiesc numele și prenumele pentru a afla notele la Evaluarea Națională 2022. Aceste coduri au fost distribuite elevilor de clasa a VIII-a la prima probă de examen, mai exact cea la Limba și literatura română.

Evaluare Națională 2022. Zilele în care se pot depune contestații

Primele rezultate la Evaluare Națională 2022 se afișează pe 23 iunie 2022, însă elevii care consideră că meritau o notă mai mare pot cere ca lucrările lor să fie recorectate. Pentru ca acest lucru să se întâmple este nevoie să depună contestație. Iată zilele și intervalele orare în care absolvenții de gimnaziu pot depune contestații la Evaluare Națională 2022:

  • 23 iunie 2022, între orele 16.00 și 19:00
  • 24 iunie 2022, între orele 8.00 și 12.00

Când vor afla elevii de clasa a VIII-a notele finale la Evaluare Națională 2022? 

În perioada 24 iunie—29 iunie 2022 vor fi recorectate lucrările acelor elevi care au depus contestații. Astfel, notele finale de la Evaluarea Națională 2022 vor fi afișate pe data de 30 iunie 2022. 

Pentru a nu avea parte de surprize neplăcute, absolvenții de gimnaziu trebuie să știe că nota finală este cea acordată după soluționarea contestațiilor, chiar dacă este mai mică decât cea care a fost acordată inițial. În această situație, elevii nu mai pot cere o nouă corectare a lucrărilor. 

Lucrările la Evaluarea Națională 2022 sunt corectate de 3 ori doar în cazul în care există o diferență mai mare de 1 punct între nota inițială și cea acordată după contestație.

Citeste si: Evaluare Națională 2022. Cele mai amuzante perle pe care le-au scris elevii pe foile de examen la Română

Ce urmează pentru elevii de clasa a VIII-a după Evaluarea Națională 2022? 

Elevii de clasa a VIII-a se pregătesc de admiterea la liceu după aflarea rezultatelor la Evaluarea Națională 2022. În acest an, înscrierile pentru admiterea la liceu 2022 încep pe 4 iulie. După ce absolvenții de gimnaziu vor completa opțiunile în fișele de înscriere, aceștia urmează să fie repartizați computerizat în învățământul liceal pe data de 14 iulie. După aflarea rezultatelor admiterii la liceu 2022, în perioada 15-20 iulie 2022, elevii trebuie să depună dosarele de înscriere la școlile la care au fost repartizați. 

Citeste si: Cum se calculează media pentru admiterea la liceu 2022. Iată cât de mult contează notele de la Evaluarea Națională 2022

Reamintim că și în acest an notele de la Evaluarea Națională 2022 sunt foarte importante pentru admiterea la liceu, având în vedere că reprezintă 80% din media de admitere. 

Ministerul Educației a anunțat că media de admitere la liceu se calculează după formula MA= 0,2 × ABS+ 0,8 × EN.    

ABS reprezintă media anilor de gimnaziu V-VIII, iar EN este media notelor obținute la Evaluarea Națională. Conform acestei formule, media din gimnaziu contează 20% pentru admiterea la liceu, iar 80% contează media de la Evaluarea Națională 2022.

Sursă: edu.ro  

 

Citește-ne pe

Citește și:

Misterele celor mai spectaculoase peşteri din munţii Hunedoarei. Unde s-ar fi aflat comoara lui Decebal

Elevii români vor avea vacanța de vară 2022 mai mică. Structura noului an școlar a suferit schimbări mari

Video| Procurorul general Merrick Garland: 'Am aprobat personal percheziția locuinței lui Trump. Aplicarea legii se face în mod egal, fără temeri sau favoruri'

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

BAC 2022: Prezență mult mai mică decât anul trecut! Ministrul Educației trage un semnal de alarmă: "E dramatic"

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies