Celebrul designer Paco Rabanne a murit la vârsta de 88 de ani: „Moștenirea sa va rămâne o sursă constantă de inspirație”

Author: Andreea Buinoschi
Actualizat: 03 feb 2023, 16:57

Decesul acestuia a fost anunțat în mediul online și a fost confirmat de către purtătorul de cuvânt al grupului Puig

Sursa: Twitter

Celebrul designer și creator de parfumuri Paco Rabanne a murit astăzi, 3 februarie, la vârsta de 88 de ani, în Portsall. Acesta este cunoscut pentru creațiile unice și spectaculoase.

Deisgner-ul Paco Rabbane a murit în decursul zilei de astăzi, la vârsta de 88 de ani, în Portsall, un oraș din regiunea franceză Bretania.

Numele real al creatorului de modă de origine franco-spaniolă era Francisco Rabaneda y Cuervo.

A murit designer-ul Paco Rabanne

Decesul acestuia a fost anunțat în mediul online și a fost confirmat de către purtătorul de cuvânt al grupului Puig, de origine spaniolă, ce controlează casa de modă Paco Rabanne. În urmă cu două decenii, designer-ul a decis să se retragă din activitate.

„Casa lui Paco Rabanne dorește să-l onoreze pe designerul și fondatorul nostru vizionar, care a murit astăzi la vârsta de 88 de ani. Printre cele mai importante figuri ale modei din secolul al XX-lea, moștenirea sa va rămâne o sursă constantă de inspirație.

Suntem recunoscători domnului Rabanne pentru că a stabilit moștenirea noastră de avangardă și a definit un viitor cu posibilități nelimitate”, este mesajul postat în mediul online.

Citește și: Colegii medicului care a luat mită de la pacienții cu cancer apără gestul Ancăi Dumitrovici. Noi detalii în cazul bărbatului care ar fi murit pentru că nu a dat șpaga în timp util

Deisgner-ul Paco Rabbane a murit în decursul zilei de astăzi, la vârsta de 88 de ani, în Portsall, un oraș din regiunea franceză Bretania. Numele real al creatorului de modă de origine franco-spaniolă era Francisco Rabaneda y Cuervo.

Citește și: Suferiti de tensiune mare? Recomandari de ceai pentru scaderea tensiunii

Pasiunea lui Paco Rabanne pentru modă a fost moștenită

Mama celebrului designer a fost croitoreasă șefă la Cristóbal Balenciaga, din Donostia. Paco Rabanne și-a câștigat primii bani făcând schițe pentru casele de modă Givenchy și Dior, dar și schițe de pantofi pentru Charles Jourdan.

Tatăl acestuia a fost colonel republican și a fost executat de către trupele franchiste în timpul Războiului Civil Spaniol, conform Wikipedia.

În anul 1966, Paco Rabanne și-a înființat prima casă de modă, iar debutul a fost reprezentat de „Manifesto: 12 rochii imposibil de purtat în materiale contemporane”.

După doi ani, Paco Rabanne a început să colaboreze cu compania de parfumuri Puig, lucru ce a permis ca parfumurile sale să fie comercializate prin intermediul ei. Mai mult decât atât, în anul 1976, compania a deschis o fabrică de parfumuri în Franța, în Chartes.

Cu ce averi se laudă actorii din serialul sud-coreean „Jocul Calamarului” de pe Netflix, cea mai populară producție a anului 2021

Citește și: Mama celor trei copii din București, care au ars de vii, și-a schimbat declarația. Aceasta a recunoscut că nu era acasă în momentul acela

În anii 1980, în Brazilia, a fost confiscată înregistrarea mărcii de parfumuri bărbătești din cauza unei hotărâri judecătorești. Conform acesteia, marca nu fusese niciodată prezentată oficial în Brazilia, deși beneficia de o publicitate activă.

Conform modelfact.com, nu există prea multe informații despre viața sa personală, în special despre relațiile sentimentale pe care le-a avut. În anul 2020, averea acestuia era estimată la 28 de milioane de dolari, fiind unul dintre cei mai de succes și mai bogați creatori de modă.

 


Bianca și Laurențiu, de la tachinări la război! Concurentul a dat cărțile pe față și a recunoscut ce anume l-a determinat să se îndepărteze de Bianca, după plecarea lui Alexandru din Casa iubirii! „N-am mai simțit nimic nici din partea ta!”