Celebrul designer Paco Rabanne a murit la vârsta de 88 de ani: „Moștenirea sa va rămâne o sursă constantă de inspirație”

Author: Andreea Buinoschi
Actualizat: 03 feb 2023, 16:57

Decesul acestuia a fost anunțat în mediul online și a fost confirmat de către purtătorul de cuvânt al grupului Puig

Sursa: Twitter

Celebrul designer și creator de parfumuri Paco Rabanne a murit astăzi, 3 februarie, la vârsta de 88 de ani, în Portsall. Acesta este cunoscut pentru creațiile unice și spectaculoase.

Deisgner-ul Paco Rabbane a murit în decursul zilei de astăzi, la vârsta de 88 de ani,

în Portsall, un oraș din regiunea franceză Bretania. Numele real al creatorului de modă de origine franco-spaniolă era Francisco Rabaneda y Cuervo.

A murit designer-ul Paco Rabanne

Decesul acestuia a fost anunțat în mediul online și a fost confirmat de către purtătorul de cuvânt al grupului Puig, de origine spaniolă, ce controlează casa de modă Paco Rabanne. În urmă cu două decenii, designer-ul a decis să se retragă din activitate.

„Casa lui Paco Rabanne dorește să-l onoreze pe designerul și fondatorul nostru vizionar, care a murit astăzi la vârsta de 88 de ani. Printre cele mai importante figuri ale modei din secolul al XX-lea, moștenirea sa va rămâne o sursă constantă de inspirație.

Suntem recunoscători domnului Rabanne pentru că a stabilit moștenirea noastră de avangardă și a definit un viitor cu posibilități nelimitate”, este mesajul postat

în mediul online.

Citește și: Colegii medicului care a luat mită de la pacienții cu cancer apără gestul Ancăi Dumitrovici. Noi detalii în cazul bărbatului care ar fi murit pentru că nu a dat șpaga în timp util

Deisgner-ul Paco Rabbane a murit în decursul zilei de astăzi, la vârsta de 88 de ani, în Portsall, un oraș din regiunea franceză Bretania.

Numele real al creatorului de modă de origine franco-spaniolă era Francisco Rabaneda y Cuervo.

Citește și: Soțul lui Emily Burghelea a dat de înțeles că urmează să devină iar părinți

Pasiunea lui Paco Rabanne pentru modă a fost moștenită

Mama celebrului designer a fost croitoreasă șefă la Cristóbal Balenciaga, din Donostia. Paco Rabanne și-a câștigat primii bani făcând schițe pentru casele de modă Givenchy și Dior, dar și schițe de pantofi pentru Charles Jourdan.

Tatăl acestuia a fost colonel republican și a fost executat de către trupele franchiste în timpul Războiului Civil Spaniol, conform Wikipedia.

În anul 1966, Paco Rabanne și-a înființat prima casă de modă, iar debutul a fost reprezentat de „Manifesto: 12 rochii imposibil de purtat în materiale contemporane”.

După doi ani, Paco Rabanne a început să colaboreze cu compania de parfumuri Puig, lucru ce a permis ca parfumurile sale să fie comercializate prin intermediul ei. Mai mult decât atât, în anul 1976, compania a deschis o fabrică de parfumuri în Franța, în Chartes.

Cu ce averi se laudă actorii din serialul sud-coreean „Jocul Calamarului” de pe Netflix, cea mai populară producție a anului 2021

Citește și: Mama celor trei copii din București, care au ars de vii, și-a schimbat declarația. Aceasta a recunoscut că nu era acasă în momentul acela

În anii 1980, în Brazilia, a fost confiscată înregistrarea mărcii de parfumuri bărbătești din cauza unei hotărâri judecătorești. Conform acesteia, marca nu fusese niciodată prezentată oficial în Brazilia, deși beneficia de o publicitate activă.

Conform modelfact.com, nu există prea multe informații despre viața sa personală, în special despre relațiile sentimentale pe care le-a avut. În anul 2020, averea acestuia era estimată la 28 de milioane de dolari, fiind unul dintre cei mai de succes și mai bogați creatori de modă.

 


A venit momentul ca Robert să o confrunte pe Mihaela, care a avut cameră roșie cu Laurențiu. Este Robert gelos pe Laurențiu?