Cele șapte locuri în care soarele nu apune niciodată! Ce trebuie să știi dacă vizitezi aceste destinații

,
Cele șapte locuri în care soarele nu apune niciodată

Cele șapte locuri în care soarele nu apune niciodată! Ce trebuie să știi dacă vizitezi aceste destinații

[Sursa foto: PixaBay]

Avem, în total, 24 de ore pe zi, cu aproximativ 12 ore de lumină solară, iar restul orelor sunt de noapte. Dar, iată că există locuri în întreaga lume unde soarele nu apune mai mult de 70 de zile.


In articol:

Imaginați-vă cât de interesant, sau de derutant, ar fi pentru turiști să țină evidența timpului, când chiar și localnicii din aceste locuri sunt derutați de faptul că nu apune soarele timp de 70 de zile consecutive.

Iată care sunt cele șase locuri în care soarele nu apune  niciodată.

Locurile în care soarele nu apune niciodată

Locurile în care soarele nu apune niciodată

Locurile în care soarele nu apune niciodată

[Sursa foto: PixaBay]

1. Polul Nord:

Polul Nord rămâne în plină lumină solară toată ziua, pe tot parcursul verii, cu excepția cazului în care sunt nori. După Solstițiul de vară, soarele începe să apună spre orizont.

2. Norvegia

Norvegia, situată la Cercul Polar, este numită „Țara Soarelui de la miezul nopții”, unde, din mai până la sfârșitul lunii iulie, soarele nu apune, de fapt, niciodată, timp de aproape 76 de zile. În Svalbard, Norvegia, soarele strălucește continuu de pe 10 aprilie până la 23 august; este, de asemenea, cea mai nordică regiune locuită din Europa. Puteți să vă planificați o vizită în acest loc, în perioada menționată anterior, și să vă bucurați de zilele în care nu există noapte.

3. Nunavut, Canada

Nunavut este situat la aproximativ două grade deasupra Cercului Polar Arctic, în Teritoriile de nord-vest ale Canadei.

Acest loc este luminat de soare încontinuu timp de două luni în timp ce, atunci când vine iarna, sunt așteptate în jur de 30 de zile consecutive de întuneric total.

Citeste si: Echinocțiul de Toamnă 2022. Ritualuri pentru sănătate și spor, la început de toamnă astronomică

4. Islanda

Islanda este cea mai mare insulă din Europa, după Marea Britanie, și este, de asemenea, cunoscută pentru că este țara care nu are țânțari. În timpul verii, nopțile sunt senine în Islanda, în timp ce în luna iunie, soarele nu apune niciodată. Pentru a vedea soarele de la miezul nopții în toată splendoarea sa, puteți vizita orașul Akureyri și Insula Grimsey din Cercul Arctic.

5. Barrow, Alaska

De la sfârșitul lunii mai până la sfârșitul lunii iulie, soarele nu apune deloc, lucru care este compensat ulterior, de la începutul lunii noiembrie, pentru următoarele 30 de zile, în care soarele nu răsare, fiind cunoscută sub numele de „noaptea polară”. Acest lucru înseamnă, de asemenea, că țara rămâne în întuneric în timpul lunilor aspre de iarnă. Renumit pentru munții acoperiți de zăpadă și ghețarii hipnotizanți, acest loc poate fi vizitat atât vara, cât și iarna.

Schi și cazare în igluu de sticlă în Finlanda

6. Finlanda

Țara celor o mie de lacuri și insule, cea mai mare parte a Finlandei ajunge să vadă soarele doar 73 de zile în timpul verii. În această perioadă, soarele este încontinuu pe cer dar, în timpul iernii, această regiune nu vede pic de lumină. Acesta este, de asemenea, unul dintre motivele pentru care oamenii de aici dorm mai puțin vara și mai mult în timpul iernii. Atunci când vă aflați aici, vă puteți bucura de aurora boreală și, de asemenea, aveți ocazia să schiați și să experimentați cazarea în igluuri de sticlă.

Citeste si: Satul secuiesc din România cu peisaje ca în Elveția. Străinii îl vizitează și românii nici nu au aflat de el

7. Suedia

De la începutul lunii mai până la sfârșitul lunii august, în Suedia soarele apune în jurul miezului nopții și răsare în jurul orei 04:00 dimineața în țară. Aici, perioada de timp cu soare constant ar putea dura până la șase luni pe an. Atunci când decideți să veniți aici, puteți să vă bucurați de ieșiri la golf, la pescuit, trasee de drumeție și multe altele.

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Horoscop zilnic vineri, 23 septembrie 2022. Sfatul zilei: discută mai mult cu cei din jur. Începe o zi bună în plan profesional pentru Gemeni

Alegeri prezidențiale cu acuzații de fraudă în Republika Srpska - Liderul politic al sârbilor din Bosnia, Milorad Dodik, sancționat de SUA, ar fi câștigat

Regina NU a murit la ora anunțată de Palatul Buckingham! De ce nu s-a anunțat decesul la timp

Horoscop zilnic duminică, 25 septembrie 2022. Sfatul zilei: nu reacționa la nervi. Ies secrete la iveală astăzi

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies