Cel mai bun tiramisu după rețeta originală. Desertul cu care îi vei cuceri pe cei dragi

Author: Amalia Georgescu
Actualizat: 03 ian 2023, 16:05

Cea mai simplă rețetă de tiramisu 

Sursa: unsplash

Tiramisu este prăjitura specială care este gata imediat, are un gust sofisticat și se potrivește perfect pentru orice masă festivă. Iată care este cea mai simplă rețetă de tiramisu.

Tiramisu este o prăjitură care necesită foarte puține ingrediente și care se prepară foarte simplu, astfel că nu este nevoie de măiestrie în bucătărie pentru a obține acest desert delicios. Iată de ce ingrediente ai nevoie pentru a obține un tiramisu care să fie gata imediat, dar al cărui gust să semene cât mai mult cu desertul tradițional italian.  

Care este cea mai simplă rețetă de tiramisu? 

Dacă vrei să prepari un desert cu care să îi impresionezi pe cei dragi, atunci un tiramisu este alegerea perfectă. Această prăjitură este gata imediat și se potrivește perfect pentru ocaziile importante, indiferent că este vorba despre Revelion, o aniversare sau o simplă petrecere între prieteni.

Combinația dintre pișcoturi, cafea și crema cu mascarpone este una care încântă papilele gustative. Iată de ce ingrediente ai nevoie pentru cea mai simplă rețetă de tiramisu.

Tiramisu- ingrediente:

  • 4 ouă
  • 500 g mascarpone
  • 4 linguri de zahăr
  • 300 g de pișcoturi
  • 1 cană cafea rece ușor îndulcită
  • 50 ml de rom (sau orice lichior preferat)
  • 1 linguriță de esență de vanilie
  • Pudră de cacao 

Citește și: Cea mai gustoasă rețetă de carne la garniță! Familia va fi uimită de gustul delicios al preparatului

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Tiramisu- mod de preparare:

Cea mai simplă rețetă de tiramisu este gata imediat și este imposibil ca gustul să nu îi cucerească pe cei din jur.

Pentru a te asigura că prăjitura îți va ieși perfectă, cel mai bine ar fi să ai toate ingredientele la temperatura camerei. De preferat ar fi să le scoți de la frigider cu aproximativ jumătate de oră înainte de a te apuca de treabă.

Într-un bol trebuie să separi albușurile de gălbenușuri. Apoi, peste cele 4 gălbenușuri pune două lingurițe de zahăr și folosește mixerul pentru a le bate, astfel încât să obții un amestec cremos, într-o nuanță de alb.

Peste gălbenușurile bătute adaugă mascarpone și amestecă până când toată compoziția se omogenizează. Este important să adaugi în cremă și un praf de sare, dar și o linguriță de esență de vanilie.

După ce crema este gata, acum este momentul să prepari bezeaua. Bate cu mixerul într-un alt castron albușurile cu două lingurițe de zahăr. Este important ca totul să aibă consistența unei bezele. Adaugă apoi bezeaua peste crema obținută anterior și amestecă totul bine cu o spatulă.

Nu te grăbi și folosește mișcări ample, astfel încât, la final, compoziția să fie una aerată. 

Amestecă romul sau lichiorul cu cafea și înmoaie fiecare pișcot în acest lichid. Pune apoi pișcoturile într-o tavă adâncă, acoperă cu cremă, după care pune un nou rând de pișcoturi și continuă să faci acest lucru până când termini atât pișcoturile, cât și crema. Trebuie să ai în vedere ca ultimul strat să fie de cremă. Peste cremă pudrează cacao și apoi pune prăjitura la frigider pentru câteva ore, astfel încât crema și pișcoturile să se întărească.

Acest desert este gata în mai puțin de jumătate de oră și se potrivește perfect pentru masa de Revelion. 

Citește și: Reteta Tort Diplomat cu fructe de padure! Toate ingredientele costa doar 40 de lei

 

Taguri: