Cea mai puternică rugăciune către Sfântul Dimitrie, Izvorâtorul de Mir. Se spune pe 26 octombrie

,
sfantul dimitrie izvoratorul de mir rugaciune
Pe 26 octombrie, atunci când este sărbătorit Sfântul Dimitrie, Izvorâtorul de Mir, se rostesc mai multe rugăciuni[Sursa foto: PixaBay]

Sfântul Dimitrie, Izvorâtorul de Mir, este sărbătorit în calendarul creștin ortodox pe data de 26 octombrie. Ce rugăciune se rostește în această zi sfântă?


In articol:

Una dintre sărbătorile importante ale lunii octombrie este cea închinată Sfântului Dimitrie, Izvorâtorul de Mir. Pe 26 octombrie, în calendarul creștin ortodox este sărbătoare cu cruce roșie. Iată ce rugăciune ar trebui să rostească toți credincioșii pe 26 octombrie, atunci când biserica face pomenirea Sfântului Dimitrie, Izvorâtorul de Mir. 

Sfântul Dimitrie, Izvorâtorul de Mir, cea mai puternică rugăciune

În fiecare an, pe 26 octombrie este prilej de sărbătoare pentru creștinii ortodocși. În calendarul creștin ortodox, la această dată este prăznuit Sfântul Dimitrie, Izvorâtorul de Mir. De-a lungul anilor, rugăciunile închinate Sfântului Dimitrie, Izvorâtorul de Mir, le-au adus credincioșilor liniște sufletească și i-au ajutat pe aceștia să treacă peste cele mai dificle momente.

Astfel, pe 26 octombrie, Sfântul Dimitrie, Izvorâtorul de Mir, este pomenit în toate bisericile din România. Mai mult decât atât, în București este organizat pelerinajul Sfântului Dimitrie cel Nou, eveniment la care anual participă o mulțime de credincioși din toate colțurile țării. Pelerinajul Sfântului Dimitrie cel Nou se întinde pe o perioadă de o săptămână, timp în care credincioșii se pot ruga la moaștele Sfântului Dimitrie, Izvorâtorul de Mir.

Citeste si: CALENDAR creștin ortodox octombrie 2021. Care sunt cele mai importante sărbători religioase din luna octombrie 2021

sfantul dimitrie izvoratorul de mir rugaciune
Sfântul Dimitrie, Izvorâtorul de Mir, prăznuit pe 26 octombrie [Sursa foto: captura youtube]
 

Se spune că rugăciunile către Sfântul Dimitrie, Izvorâtorul de Mir, rostite pe 26 octombrie, îi pot ajuta pe credincioși să depășească cu mai multă ușurință momentele dificile. Iată care este cea mai puternică rugăciune către Sfântul Dimitrie, Izvorâtorul de Mir.

Sfinte Dimitrie, tu ai fost ales de Dumnezeu şi harazit sa ocupi functia de proconsul, în timpul crudului persecutor al creştinismului, Maximilian; lucrul acesta ti-a îngaduit sa poti veşti cu mai multa uşurinta şi autoritate cuvantul mantuitor al sfintei Evanghelii. Tu nu te-ai lasat impresionat nici de promisiunile tiranului, nici de amenintarile lui, ci ai renuntat la orice demnitate lumeasca pentru a caştiga fericirea veşnica.

Impartind toate bunurile tale celor saraci ai mers la închisoare cantand cel mai frumos imn de biruinta al creştinilor: ‘Aleluia.’

Strapuns de sulitele ucigaşilor te-ai asemanat cu Mantuitorul tau rastignit pe cruce.

Te rog mijloceşte-mi şi mie harul sa gust macar în parte fericirea pe care o da trairea sincera a credintei. Binecuvanteaza-ma şi pe mine, ca sa ma pot împotrivi greutatilor pe care le întalnesc în stradania de a-mi apara credinta. Bunul Dumnezeu a rasplatit cucernicia şi dragostea cu care ai îndurat toate suferintele savarşind nenumarate minuni cu moaştele tale, care atunci cand au fost gasite emanau un parfum placut mirositor.
Da-mi si mie harul sa fiu în viata o placuta mireasma a lui Hristos în mijlocul lumii stricate şi sa duc pe cat mai multi pe drumul mantuirii prin pilda şi rugaciunea mea. Amin.”, aceasta este una dintre rugăciunile către Sfântul Dimitrie, Izvorâtorul de Mir, potrivit ortodoxia.me.

sfantul dimitrie izvoratorul de mir rugaciune
Sfântul Dimitrie, Izvorâtorul de Mir, nu a ascuns că este creștin și a fost aspru pedepsit pentru credința lui[Sursa foto: captura youtube]

Citeste si: Calendar ortodox 26 octombrie- Sfântul Dumitru. Ce sa nu faci ca sa nu-ti mearga rau

 

Citește-ne pe

Citește și:

Când începe postul Craciunului in 2021 și cât ține acesta

Facebook anunță Proceduri de protecție: vor fi AFECTAȚI circa 1.5 milioane de utilizatori

BOMBĂ! Florin Ristei, înșelat și părăsit de iubita supernă pentru un bărbat super celebru! Este SCANDAL imens

Ce blestem poartă veșmintele Sfintei Parascheva? Detaliul pe care toți credincioșii trebuie să îl cunoască

Ce minuni a făcut icoana Maicii Domnului la Sibiu: "Am simţit cum păşeşte printre noi şi lacrimile au curs de la sine"

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies