Când începe postul Craciunului in 2021 și cât ține acesta

,
Postul Craciunului

Reprezentarea Nașterii Mântuitorului Iisus Hristos, Bethlehem

[Sursa foto: PixaBay]

Pe măsura ce iarna se apropie, unul dintre subiectele principale în rândul credinciosilor este postul Craciunului. Crestinii se pregatesc pentru una dintre cele mai mari sarbatori ale ortodoxiei, Nasterea Mantuitorului Iisus Hristos.


In articol:

Postul Crăciunului începe pe 15 Noiembrie și se ține până pe 24 Decembrie inclusiv, în Ajunul Crăciunului, mai exact 40 de zile. Începe imediat după moșii de toamnă, este ultimul post din an și pe toata durata lui sunt multe zile cu dezlegare la pește, ulei și vin.

Prin urmare deși este lung, este un post destul de permisiv cu cei care obișnuiesc sa-l țină dar și cu cei care vor să încerce.

Care sunt semnificațiile postului Craciunului

Postul semnifică curățare trupească și sufletească, aducandu-ne aminte de poveștile biblice în care atât Proorocul Moise cat si patriarhii din Vechiul Testament, au postit 40 de zile în așteptarea cuvintelor lui Dumnezeu.

Astfel, precum cei de atunci așteptau venirea Mântuitorului pe Pământ, așa se cuvine ca toți credincioșii să aștepte și să-l întâmpine pe Iisus Hristos, născut din Fecioara Maria.

Citeste si: Când începe postul Paștelui în 2021 și cât timp durează! Calendar ortodox 2021 pentru toti crestinii

Ce alimente nu se consumă în post

De obicei în post nu se consuma produse lactate, ouă, branză și bineinteles carne iar în zilele de luni, miercuri si vineri, credincioșii trebuie să se abțină de la vin și ulei.

În schimb exista dezlegare la pește sâmbăta si duminica.

Este recomandat ca persoanele care țin postul Crăciunului să fie cumpătate din punct de vedere alimentar, să continue să consume alimente sănătoase, bogate în vitamine. Carnea poate fi înlocuită cu soia. Aceasta poate fi folosită pentru chifteluţe, pentru sărmăluţe vegetale sau pentru şniţel.

Ciuperci gătite în toate felurile, cartofi, fasole sau varză sunt numai câteva dintre legumele care îi vor ajuta pe cei ce postesc să treacă postul Crăciunului fără înfometare.

De asemenea, fructele asigură necesarul de energie.

Citeste si: Ce nu trebuie să faci de Sfânta Parascheva? Tradiții, obiceiuri și superstiții de care să ții cont pe 14 octombrie

 

 

 

 

 

Citește-ne pe

Citește și:

Ce pensie primește lunar Monica Tatoiu. De ce sumă de bani se bucură femeia de afaceri

Next level în industria pompelor funebre - înmormântarea eco: Sicrie din ciuperci

ŞOC! Iată planul ascuns al lui Vladimir Putin cu Ucraina! Motivul real pentru care Armata rusă va intra în forţă în ţara vecină cu noi

Catalin Botezatu: "Ma ridic si plec..." INTREBAREA care l-a facut sa vrea sa paraseasca platoul. Dar cum i-a platit-o designerul: "Nu esti familiarizata cu..."

Sâmbăta aceasta, de la ora 15:00, în „ROventura”, pe meleaguri arădene

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies