Cea mai buna solutie de incalzire a locuintei – alegerea centralei potrivite

Centralele termice vizeaza o gama destul de variata de astfel de sisteme.

Acestea au rolul de a furniza atat apa calda, cat si un nivel termic sporit in interiorul locuintelor. Varietatea acestora poate crea confuzie in randul celor ce doresc sa faca o astfel de investitie. Cu toate acestea, exista criterii de delimitare clara, ce reprezinta un real ajutor in alegerea centralei potrivite.

Dupa cum invatam si de la producatorii de centrale Stropuva, un nume destul de cunoscut in domeniul centralelor, criterii precum eficienta energetica necesara, modul de functionare, suprafata de incalzit, puterea, tipul de combustibil utilizat sunt necesare de avut in vedere.

De asemenea, este important sa se tina cont si de necesitatile termice – de volumul spatiului de incalzit, de punctele de consum ale apei calde, de costurile de achizitie si de cele de exploatare.

Chiar imediat dupa achizitionare trebuie sa fie respectate o serie de reguli, de care depinde eficienta pe care o va avea sistemul de incalzire. In orice caz, iata care sunt recomandarile expertilor distribuitori de centrale Stropuva in ceea ce priveste alegerea celei mai potrivite centrale.

Pasii pentru montarea centrale

Multi opteaza pentru centralele termice pe lemne Stropuva, pentru ca sunt cele mai rentabile si ofera si randament crescut. Dupa alegerea centralei potrivite in functie de suprafata de incalzit si ceilalti factori importanti in acest sens, urmeaza montarea propriu zisa a centralei.

Cunoasterea pasilor specifici este necesara, iar realizarea acestora trebuie sa aiba ca punct de plecare un minim de cunostinte. In acest sens, montarea de centrale Stropuva este o operatiune mult mai usoara intrucat distribuitorii ofera consultanta necesara si ajutor, acolo unde este necesar.

Calitatea sistemului si garantia

Un astfel de produs trebuie sa dispuna de certificare pentru a putea fi pus in folosinta, fara grija ca prezinta un risc pentru proprietari.

Iata un aspect neaparat de avut in vedere in alegerea centralei termice. De asemenea, un semn ca este o investitie inteligenta il reprezinta prezenta unei garantii, oferita de furnizor.

Spre exemplu, utilizatorii de centrale Stropuva beneficiaza de o garantie de pana la 5 ani la schimbatorul de caldura, pentru produsele cumparate, dar se bucura de o utilizare perfecta de pana la 20 de ani. Iata detaliul care face diferenta intre sistemele de incalzire ale acestui brand si ceea ce ofera piata.

Centralele pe baza de combustibil solid, lemn, derivate ale acestuia si carbune sunt preferate de marea majoritate pentru ca ofera independenta fata de companiile care furnizeaza gaze naturale.

In schimb, aceste materiale se procura cu usurinta si la preturi destul de rentabile. Sunt, fara nicio indoiala, o solutie viabila din punct de vedere ecologic.

In vederea obtinerii unei functionari de durata, cat mai eficienta, centrala trebuie sa foloseasca un combustibil calitativ. Cand lemnul este verde, scaderea randamentului pana la jumatate este o varianta destul de probabila.

Avantajul lemnului uscat are rezultat si asupra duratei de viata a centralei, cu mult prelungita pentru ca ies din calcul depunerile lasate de un combustibil neadecvat.

Chiar daca o centrala este de calitate, trebuie sa se realizeze corect si racordarea acesteia, alaturi de montajul unui cos de fum corespunzator pentru a obtine o eficienta inalta.

Sunt multe alte detalii care pot face diferenta in randamentul pe care il ofera centrala, dar este necesar ca in primul rand aceasta sa fie de calitate.

Cei interesati de o achizitie satisfacatoare pot accesa pagina stropuva-romania.ro pentru a identifica solutia ideala pentru nevoile proprii.

 

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
Cookies