Ce trebuie să știi atunci când porți masca de protecție pe caniculă? Sfaturi pentru a diminua disconfortul

Masca de protecție a devenit obligatorie în România pentru a limita răspândirea coronavirusului. Ce trebuie să știi atunci când porți masca de protecție pe caniculă?


In articol:

Când temperaturile sunt scăzute, purtarea măștii de protecție nu reprezintă o problemă foarte mare, însă lucrurile se schimbă pe măsură ce vremea se încălzește.

Ținând cont de faptul că se apropie vara, iar temperatura din termometre va crește semnificativ, există câteva trucuri care pot diminua disconfortul asociat purtării măștii de protecție.

Citeste si: Surpriza de proportii! Cati suedezi s-au imunizat cu coronavirus? Adevarul despre imunizarea de grup

Ce trebuie să știi atunci când porți masca de protecție pe caniculă? Sfaturi pentru a diminua disconfortul

Purtarea măștii de protecție a devenit obligatorie în spațiile închise, la locul de muncă sau în mijloacele de transport în comun, lucru care poate provoca un disconfort în zilele călduroase de vară.

Având în vedere acest lucru, specialiștii au precizat că există situații în care organismul poate fi pus la mare încercare, existând riscul deshidratării. Purtarea măștii poate împiedica aerul rece să ajungă în plămâni, ceea ce poate duce la apariția unor dificultăți în respirație, potrivit vietnamtimes.org.vn .

Citeste si: Veste uriasa pentru credinciosi: se da Lumina Invierii! Unde se repeta slujba de Paste

Pentru a evita acest lucru, medicii din Japonia au făcut câteva recomandări pe marginea acestui subiect. Aceștia atrag atenția că în spațiile închise ar trebui să funcționeze aparatele de aer condiționat, iar oamenii ar trebui să se hidrateze în mod constant și să acorde o atenție deosebită odihnei. În plus, aceștia recomandă să fie evitat efortul fizic intens în spațiile unde e nevoie de purtarea măștii de protecție.

Citeste si: Mai puţin de 50 de morţi din cauza covid-19 în Spania, pentru prima oară de la 16 martie

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Setari de confidentialitate