Ce trebuie să faci în dimineața de Crăciun 2021. Ritualul care aduce sănătate și prosperitate

,
ritual sanatate si prosperitate craciun 2021

Tradiții și obiceiuri de Crăciun 2021

[Sursa foto: canva.com, unsplash, pexels]

Sărbătoarea Crăciunului este una încărcată de magie, iar în fiecare an, românii respectă o serie de tradiții și obiceiuri cu această ocazie. Iată care este ritualul care aduce sănătate și prosperitate și pe care toți românii trebuie să îl urmeze în 2021, de Crăciun.


In articol:

Sărbătorile de iarnă le amintesc românilor de acele tradiții și obiceiuri vechi de sute de ani, dar care fac din Crăciun și Revelion două dintre cele mai așteptate momente de peste an.

De Crăciun 2021, în anumite zone ale țării există un ritual care se spune că aduce sănătate și prosperitate. Ce trebuie să faci în dimineața zilei de Crăciun dacă vrei să îți meargă bine tot anul?

Crăciun 2021. Ce să faci pentru a avea parte de sănătate și prosperitate în anul ce vine?

Dimineața de Crăciun este una magică atât pentru adulți, cât și pentru cei mici. Este momentul în care copiii găsesc sub brad cadourile aduse de Moș Crăciun, prilej de sărbătoare și bucurie pentru toată familia. O tradiție veche spune că, în dimineața de Crăciun, oamenii ar trebui să respecte un ritual despre care se crede că are puteri magice. Mai exact, pentru a avea parte de sănătate, prosperitate și mult belșug în anul ce vine, se crede că oamenii ar trebui să pună într-un vas cu apă curată o monedă de argint, iar apoi să se spele pe față cu această apă. Tradiția spune că cei care vor respecta acest ritual vor avea parte de noroc, sănătate, vor avea un an cu multe realizări și vor fi curați ca argintul. 

Tot pentru belșug și sănătate, se spune că în fiecare casă ar trebui să existe câte o crenguță de vâsc. De obicei, vâscul se pune lângă icoane.

ritual sanatate si prosperitate craciun 2021

Crăciunul, sărbătorit pe 25 decembrie 

[Sursa foto: pexels]

Ce trebuie să facă de Crăciun tinerele care vor să se mărite?

Sărbătorile de peste an sunt ocazii importante pentru ca tinerele nemăritate fie să își viseze ursitul, fie să atragă norocul în dragoste. O superstiție care datează încă din cele mai vechi timpuri spune că fetele nemăritate ar trebui să pună în Ajunul Crăciunului mai multe bucate sub fereastră. În acest fel, alesul va veni la geamul lor, iar ele vor putea să îi vadă chipul.

Citeste si: Oferte Crăciun și Revelion: Unde poți merge de sărbătorile de iarnă dacă nu vrei să stai acasă. Prețurile sunt mai mici ca anul trecut!

Tradiții și superstiții de Crăciun 2021. Ce nu trebuie să faci în ziua Nașterii Domnului?

Sărbătoarea Nașterii Domnului este una încărcată de semnificație și de care se leagă foarte multe tradiții, superstiții și obiceiuri. Astfel, de Crăciun 2021 există și o serie de interdicții. În această zi de sărbătoare se spune că nu este bine ca oamenii să se certe. Cei care vor face acest lucru vor avea un an greu, cu multe supărări.

De Crăciun 2021 nu se dau lucruri cu împrumut și nu se aruncă gunoiul. Se crede că cei care fac aceste lucruri vor alunga norocul. 

În Ajunul Crăciunului, toți colindătorii ar trebui să fie primiți de gazde. Tradiția spune că cei care nu le deschid ușa celor care vin să vestească Nașterea Domnului vor avea parte de rele. 

Citeste si: Zile Libere de Crăciun 2021. Cât va dura minivacanța sărbătorilor de iarnă

 

Citește-ne pe

Citește și:

Bătaie generală la Untold, în faţa scenei la concertul lui David Guetta VIDEO

Ce meniu au deținuții din România de Crăciun? Cei care sunt închiși în penitenciare nu vor fi dați la o parte de la masa de Crăciun

Volodimir Zelenski avertizează întreaga lume despre pericolul nuclear: nimeni nu va putea opri contaminarea radioactivă/ Video

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Petreceri de Crăciun 2021 și Revelion 2022. Va fi permis și accesul persoanelor testate pentru coronavirus. Guvernul a aprobat relaxarea restricțiilor pentru luna decembrie 2021

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies