Ce trebuie să completezi pe declarație când mergi să iei Paști? E foarte important, altfel riști să iei amendă

,

Autoritățile le permit oamenilor să meargă la biserică pentru a lua punguțele cu sfintele Paști, însă totul se face cu respectarea unor reguli stricte. Ce trebuie să completezi pe declarație când mergi să iei Paști?


In articol:

Marcel Vela a susținut o declarație de presă prin care a prezentat noile măsuri luate în colaborare cu Biserica Ortodoxă Română.

Ministrul Afacerilor Interne a precizat că s-au găsit soluții astfel încât credincioșii să întâmpine așa cum se cuvine sărbătoarea Învierii Domnului.

Citeste si: Saptamana Patimilor- Ce nu ai voie sa faci in Miercurea Mare. Traditii si obiceiuri

Ce trebuie să completezi pe declarație când mergi să iei Paști?

Așa cum a fost comunicat anterior și de Biserica Ortodoxă Română, sfintele Paști vor fi sfințite în Joia Mare, urmând să fie împărțite credincioșilor în punguțe, în zilele de vineri și sâmbătă.

Marcel Vela a făcut o serie de precizări în legătură cu acest subiect, menționând cum ar trebui completată declarația pe propria răspundere în această situație.

Citeste si: Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru: "Avem peste 400 de paturi de Terapie Intensiva, sunt peste 200 de cazuri"

"Pâinea binecuvântată, în formă de mici prescuri, stropită cu agheasmă şi vin, numită Paşti, sfinţită anul acesta în Joia Mare, va fi distribuită credincioşilor în zilele de vineri şi sâmbătă, în intervalul orar 7,00- 17,00, în toate parohiile din Patriarhia

Română, în locuri special amenajate, în afara lăcaşurilor de cult, de către personalul angajat al bisericii şi de către voluntari, evident cu respectarea măsurilor de protecţie- mască sanitară, distanţă socială- distanţa fiind marcată în faţa locului special amenajat, exact ca la magazinele alimentare. În declaraţia pe proprie răspundere, la locul deplasării, credinciosul va face precizarea: 'pentru ridicarea Sfintelor Paşti de la biserică' şi va trece numele lăcaşului de cult din zona de rezidenţă", a declarat Marcel Vela la sediul Ministerului Afacerilor Interne, potrivit agerpres.ro .

Cum vor lua persoanele peste 65 de ani Paști?

În cazul persoanelor cu vârsta peste 65 de ani, deplasarea la biserică nu va fi necesară, Paștile fiind distribuite la domiciliu de către voluntari. Acest lucru se va întâmpla vineri, sâmbătă, dar și duminică, în ziua de Paște, începând cu ora 6 dimineața.

Citeste si: Mesajul primit de deputatul PNL Adriana Săftoiu după ce ministrul de Interne a anunţat acordul MAI-Biserica Ortodoxă: Asta faceţi voi acum cu organizarea de Paşte! Ne ucideţi

 

Citește-ne pe
Citește și:

Noaptea de Înviere! Reguli noi transmise de Marcel Vela, ministrul de interne

INTERVIU Un reprezentant ALRO Slatina anunță că prețul energiei electrice se va TRIPLA pentru consumatorii casnici

Clasament Survivor România 2021. Cine se află pe primul loc în top după plecarea Anei Porgras. Răsturnare totală de situație

Cum va fi vremea de Paşte. Meteorologii anunţă schimbări mari de la o zi la alta

Raed Arafat, anunt de ultima ora pentru toti romanii! Ce se intampla imediat dupa Paste?

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies