Noaptea de Înviere! Reguli noi transmise de Marcel Vela, ministrul de interne

,
Noaptea de Înviere! Reguli noi transmise de Marcel Vela, ministrul de interne
Noaptea de Înviere! Reguli noi transmise de Marcel Vela, ministrul de interne

Au fost anunțate reguli noi pentru noaptea de Înviere. Ministrul de interne Marcel Vela a făcut publice restricțiile legate de noaptea sfântă.


In articol:

 

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a declarat că, în cursul zilei de marţi, sunt anunțate noi măsuri în ceea ce priveşte conduita credincioşilor pentru noaptea de Înviere. Măsurile au fost luate împreună cu Patriarhia.

Marcel Vela susține că de fiecare român şi de felul în care sunt respectate măsurile de prevenţie depinde cât de mult va mai dura starea de urgenţă.

Reguli noi pentru noaptea de Inviere. Anuntul facut de Marcel Vela

"Astăzi vom anunţa nişte măsuri pe care le-am luat împreună cu Patriarhia Română, astfel încât să venim în întâmpinarea celor care sărbătoresc Sfintele Paşti şi cred că vor înţelege faptul că am depus toate eforturile, noi ca instituţie, şi biserica, astfel încât şi credincioşii şi clericii să fie protejaţi, dar în acelaşi timp să se bucure şi de Sfintele Paşi de lumină", a declarat Marcel Vela.

Ministrul Afacerilor Interne a precizat că eventuale estimări privind durata pandemiei sunt "pure analize individuale, personale".

"Cei care decid până când va fi sau nu va fi stare de urgenţă, până când vor fi sau nu restricţii suntem noi, toţi românii. Dacă suntem atenţi unii cu alţii, dacă respectăm măsurile pe care le anunţăm, să ne spălăm pe mâini, să păstrăm distanţa socială, să purtăm mască, mănuşi, să fim atenţi cu cei în vârstă, cu cei bolnavi, atunci starea de urgenţă se reduce şi măsurile se vor relaxa etapizat.

Citeste si: Cum va fi vremea de Paşte. Meteorologii anunţă schimbări mari de la o zi la alta

Dacă noi nu respectăm aceste reguli şi infecţia va fi tot mai mare şi cazuri tot mai multe, evident că nu vom putea spune s-a terminat starea de urgenţă şi putem să tratăm indiferenţi cazurile de boală, intervenţiile medicale, necazurile din spitale, problemele oamenilor.

În concluzie, noi singuri, ca naţiune, ca cetăţeni vom decide dacă mai stăm sau în starea de urgenţă în funcţie de cum respectăm regulile şi sfaturile specialiştilor", a adăugat Marcel Vela.

 

Citește și:

A abandonat competitia “Bravo, ai stil! Celebrities! Anuntul este facut in editia din aceasta seara a show-ului!

Prognoza meteo ANM pentru miercuri, 23 septembrie. Vremea va fi neobișnuit de caldă pentru această perioadă!

E OFICIAL! Parlamentul a votat creșterea pensiilor cu 40%! Și salariile profesorilor vor crește

Barurile și restaurantele se vor închide la ora 22.00. Unde vor fi introduse noile restricții?

Medicul Dorel Săndesc atrage atenția: "Când porți mască, există o șansă mai mare să..."


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Te-ar mai putea interesa
Cookies