Ce semnifică sicriul de stejar al Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii. A fost realizat în anul 1991

Autor: Lavinia Medrea

Sicriul în care a fost pus corpul regretatei Regine Elisabeta a II-a a fost făcut special pentru Alteța Sa, în anul 1991. Este din stejar și are o semnificație aparte!

Nimeni nu a știut că sicriul din stejar a fost făcut special pentru Majestatea Sa, nici măcar Leverton & Sons, firma privată de pompe funebre din nordul Londrei, care a lucrat alături de Casa Regală pentru aranjamentele funerare.

Ce semnifică sicriul de stejar al Reginei Elisabeta a II-a

Firma care s-a ocupat de sicriul de stejar al Reginei Elisabeta a fost înființată în anul 1789, și a devenit casa funerară privată a familiei regale în anul 1991.

Sicriul din stejar a fost făcut special pentru Majestatea Sa și a fost moștenit de familia regală de la Kenyons, firma care a aparţinut patronilor firmei de pompe funebre regale.

Andrew Leverton, bărbatul care conducea firma care s-a ocupat de sicriul Alteței Sale, a declarat că sicriul a fost făcut din stejar englezesc, un material care este foarte costisitor în vremurile actuale.

Citeste si: Cum a reușit Carmen Harra să prezică moartea Reginei Elisabeta a II-a: „Am spus că în 2022 Regina Angliei va muri”

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

„Este fabricat din stejar englezesc, care este foarte greu de obținut. Sicriele de stejar sunt acum făcute din stejar american. Nu cred că am putea folosi în prezent stejar englezesc pentru un sicriu. Ar fi prea scump”, a declarat Andrew Leverton acum patru ani, într-un interviu.

Sicriul regretatei Regine Elisabeta a II-a este, de asemenea, căptușit cu plumb. Conform spuselor lui Leverton, referindu-se la cripta din Capela Memorială Regele George VI din Capela St.

George, Windsor,  „înmormântarea nu va fi o înmormântare în care să fie acoperit de pământ (n.r.: sicriul), ci va fi pus într-o criptă”.

Sicriul a fost făcut special pentru Regina Anglie în urmă cu 31 de ani

Căptușeala de plumb a sicriului Reginei Angliei pune mare greutate pe sicriu, astfel că, în ziua funeraliilor, opt militari vor căra trupul Reginei Elisabeta a II-a.

Citeste si: LIVE TEXT: Sicriul Reginei va ajunge astăzi la Londra. Regele Charles al III-lea va vizita marți Irlanda de Nord în calitate de monarh

Sicriul va fi ornat cu coroana de stat imperială, globul și sceptrul Alteței Sale. Filetele din alamă de pe capac vor permite ca toate însemnele regale să fie prinse, astfel va fi evitat riscul ca acestea să cadă.

 


Ezgi Mola, actrița care dă viață personajului Safiye în serialul “Vinovați de iubire” s-a căsătorit cu alesul inimii sale anul trecut! Iată imagini de senzație de la fericitul eveniment!