Ce se va întâmpla în spitale după data de 15 mai? Raed Arafat a făcut anunțul: "Cu certitudine spitalele..."

15 mai este momentul în care starea de urgență va expira în România, astfel că autoritățile vor ridica anumite restricții impuse până în prezent. Ce se va întâmpla la nivelul spitalelor?


In articol:

Epidemia de coronavirus a făcut ca în spitalele din România să fie tratate doar cazurile grave și urgențele, dând astfel medicilor posibilitatea de a se putea ocupa mai bine de pacienții diagnosticați cu COVID-19.

În acest context, majoritatea unităților medicale au primit în această perioadă doar urgențele, lucru care se va schimba începând cu data de 15 mai.

Citeste si: Klaus Iohannis: "În România nu putem vorbi de repornirea economiei." Noi informații despre situația economică

Ce se va întâmpla în spitale după data de 15 mai? Raed Arafat a făcut anunțul: "Cu certitudine spitalele..."

După data de 15 mai, spitalele din România vor primi și pacienții care nu reprezintă o urgență, însă totul se va face respectând un set de reguli stricte. Anunțul a fost făcut chiar de Raed Arafat, acesta menționând regulile de distanțare care vor fi impuse pentru a preveni răspândirea noului coronavirus.

Citeste si: Autoritatile sunt in alerta! Doua focare noi de coronavirus in Romania

"Normal că o să înceapă să primească din ce în ce mai mulţi pacienţi electivi, pacienţi care nu reprezintă urgenţă, acest lucru sigur se va întâmpla. Cu certitudine spitalele o să preia mai mulţi bolnavi decât au preluat în timpul stării de urgenţă, dar este posibil ca în interiorul spitalelor capacitatea totuşi să fie mai limitată, pentru că vei avea distanţare şi în interiorul spitalelor, vei avea reguli de internare pentru cazurile cronice. Într-un salon în care erau patru pacienţi poate că acum nu mai poţi să pui decât doi pacienţi (...) Ministerul Sănătăţii lucrează pe aceste aspecte. Institutul Naţional de Sănătate Publică iarăşi analizează aceste aspecte, iar în fiecare spital epidemiologul spitalului trebuie să creeze circuitele şi regulile necesare spitalului să funcţioneze în siguranţă. Cert e că nu putem lăsa pacienţii fără tratament, deci spitalele trebuie să se adapteze pentru a trata pacienţii aşa cum îi tratau înainte, dar cu adaptarea condiţiilor din spital şi a circuitelor.", a spus Raed Arafat, potrivit agerpres.ro.

Citeste si: Doliu în sportul românesc: Fostul fotbalist Sorin Pop a murit la 40 de ani

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Setari de confidentialitate