Ce se va întâmpla cu moștenirea lăsată în urmă de Elvis Presley, după moartea fiicei sale, Lisa Marie. Artista era unica moștenitoare a Regelui Rock 'n' Roll

Author: Madalina Maftei
Actualizat: 13 ian 2023, 17:00

Lisa Marie Presley s-a stins din viață la vârsta de 54 de ani

Sursa: Instagram Lisa Marie Presley

Lisa Marie Presley s-a stins fulgerător la vârsta de 54 de ani. Artista era singura fiică, implicit singurul moștenitor al Regelui Rock 'n' Roll, astfel a rămas sub semnul întrebării ce se va întâmpla cu moștenirea lăsată de acesta.

Elvis Presley a fost și rămâne unul dintre cei mai buni și apreciați cântăreți ai tuturor timpurilor, fiind și cel mai bine vândut artist din lume la un moment dat. Nu este de mirare că a lăsat în urmă o avere considerabilă, mai mult decât atât, după ce unica lui moștenitoare s-a stins din viața, acum toată lumea se întreabă ce se va alege de averea Regelui Rock 'n' Roll.

Lisa Marie Presley s-a stins din viață la vârsta de 54 de ani, după ce a suferit un stop cardiac.

Ce se întâmplă cu moștenirea lui Elvis Presley, după ce unica lui moștenitoare a murit 

Chiar dacă legendarul Elvis Presley nu a lăsat o avere fabuloasă în momentul morții sale, ei bine, aceasta a continuat să crească considerabil după deces, astfel că a ajuns la o valoare impresionantă în prezent.

Lisa Marie Presley a avut același sfârșit tragic ca al tatălui său, a suferit un stop cardiac. Elvis a murit pe 16 august 1977, iar în acel moment averea lui se ridica la valoarea de 20 de milioane de dolari, potrivit CelebrityNetWorth. 

După ce s-a luat în calcul inflația de la acea vreme, moștenirea lăsat în urmă de artist ajuns la suma de doar 5 milioane de dolari.

Aceasta informație a șocat pe toată lumea la acea vreme, având în vedere că se știa că artistul ar fi strâns cel puțin 100 de milioane de dolari.

De-a lungul carierei, Elvis Presley a vândut 600 de milioane de exemplare în întreaga lume și a ajuns să câștige un milion de dolari pentru un singur spectacol. A scos 21 de albume, dar și 35 de single-uri care au ajuns să fie pe primul loc la nivel internațional.

Explicația în cazul micșorării masive a averii sale are în mare parte legătură cu divorțul de Priscilla Presley, dar și cu faptul că suma de 5 milioane de dolari nu includea averea pe care o avea Regele sub forma de proprietăți imobiliare.

Mare parte din drepturile de autor ale lui Elvis se duceau către Priscilla Presley. Totuși, după moartea lui, fosta soție nu s-a bucurat de cele 5 milioane ale artistului, pentru că a trebuit să plătească taxe fiscale IRS în valoare de aproape 10 milioane de dolari.

Citește și: Fiica lui Elvis Presley, Lisa Marie, a decedat după ce a suferit un stop cardiac. Anunțul a fost făcut de către mama sa Priscila Presley

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Averea lui Elvis Presley este estimată la 23 de milioane de dolari 

Cu doi ani în urmă, Forbes informa că averea lui Elvis ajunsese să fie estimată la 23 de milioane de dolari.

Piesele lui Elvis generează venituri și în aceste momente. În 2019, aceste venituri se ridicau la un total de 39 de milioane de dolari.

Lisa Marie Presley moștenise moșia tatălui ei, Graceland, și urma să fie moștenitoarea directă a întregii averi. Odată cu moartea ei

Odată cu moartea ei bruscă nu se știe exact ce se va întâmpla cu averea, dar aceasta a lăsat în urmă trei fiice. Fiul ei, Benjamin, s-a sinucis în 2020 și aceasta nu a mai fost la fel de atunci, potrivit spynews.ro.

Citește și: Globurile de Aur 2023. Lista completă a câștigătorilor. Steven Spielberg a câștigat unul dintre cele mai importante premii

 

 

 

 

 

 


Tensiunile cresc la ”Insula de 1 milion”. 19 concurenți au rămas în joc, iar rivalitățile ating cote maxime. Iată ce se va întâmpla în ediția de duminică, 19 mai!