Ce se întâmplă cu voucherele sociale de 250 de lei pentru românii cu venituri mici. Veștile nu sunt deloc bune

Author: Andreea Buinoschi
Actualizat: 19 iul 2022, 09:44

Ce se întâmplă cu voucherele de 250 de lei pentru românii cu venituri mici. 

Sursa: oradesibiu.ro

Guvernul a decis să acorde anul acesta voucherele sociale în valoare de 250 de lei persoanelor cu venituri mici. Cu toate acestea, dintr-un total de 2,5 milioane de benefeciari, în posesia lor a intrat aproximativ o treime dintre aceștia.

Voucherele sociale în valoare de 250 de lei, oferite prin intermediul programului „Sprijin pentru România”, trebuiau să ajungă la 2,5 milioane de români, dar, până în prezent, le-au primit doar 730.000

dintre aceștia.

Când vor ajunge voucherele în posesia românilor?

Ministerul Fondurilor Europene poate distribui voucherele în doar două săptămâni, pentru ca, în acest fel, banii să intre pe cardurile persoanelor vizate.

Mai mult decât atât, Marcel Boloș, ministrul Fondurilor Europene, a anunțat că, până în prezent, 1,6 milioane de carduri sociale au fost emise, în timp ce doar 730.000

dintre acestea au fost încărcate.

 „Sunt 250 de lei pe care îi acordăm în cele patru tranșe care se cunosc în spațiul public. Până ieri, am avut emise 1,6 milioane de carduri sociale și distribuite și încărcate 730.000 mii de carduri. Mai avem de emis alte 500.000 de vouchere săptămâna aceasta. Trecem de pragul de două milioane de vouchere și, în ultima săptămână, diferența de 400.000

de vouchere”, a transmis Marcel Boloș.

Citeste si: Românii au primit cardurile sociale, dar banii au intrat la mai puțin de jumătate. Cum a fost posibil acest lucru

Românii care vor folosi voucherele sociale trebuie să știe faptul că acestea pot fi folosite ca atare și nu se poate retrage numerar de pe ele. De asemenea, cu ajutorul lor, pot fi achiziționate doar mese calde sau produse alimentare, dar doar de la anumite magazine.

Citeste si: Armin Nicoară și-a confruntat tatăl în direct, după ani de tăcere: „De multe ori i-am spus că nu e copilul meu”

De asemenea, voucherele sociale ajung la români o dată la două luni, iar următoarele tranșe sunt în august, octombrie și decembrie și au un terman de valabilitate de 12 luni din momentul în care au fost încărcate.

Voucherele vor fi acordate în patru tranșe. Vom avea în vedere ca, la jumătatea lunii iulie, după evaluarea implementării primei etape, să adaptăm calendarul următoarelor tranșe, pentru ca beneficiarii să poată utiliza cât mai urgent voucherele pentru achiziționarea alimentelor și meselor calde”, a mai declarat Marcel Boloș.

Vești bune pentru angajații pe o perioadă determinată la Casa de Pensii! Ce se va întâmpla cu locurile lor de muncă

Cine poate folosi voucherele sociale?

Voucherele sociale pot fi folosite doar de către beneficiar, împreună cu actul de identitate. Cu toate acestea, în situația în care beneficiarul nu se va putea deplasa până la magazin, poate da voucherele unei alte persoane, dar tot împreună cu cardea de indentitate, potrivit romaniatv.net.

Sunt strict interzise și pedepsite conform legii următoarele:

Citeste si: Premierul României, Nicolae Ciucă, a anunțat că ajutorul financiar de 700 de lei pentru pensionari va fi oferit în cursul acestui luni. Se pregătesc alte două măsuri pentru românii vulnerabili

  1. Comercializarea voucherelor sociale,
  2. Utilizarea voucherelor în alt scop decât cel pentru care au fost destinate încă de la început,
  3. Refuzul nejustificat al magazinelor afiliate de a accepta plata prin intermediul voucherelor sociale a produselor alimentare sau a meselor calde,
  4. Solicitarea numerarului în schimbul voucherelor sociale.

 


Nebahat din serialul Totul pentru familia mea, aniversare cu peripeții alături de colegii săi! Iată ce vârstă a împlinit frumoasa actriță Simge Selçuk și ce persoane dragi i-au fost alături la petrecerea-surpriză!

La mulți ani, Simge Selçuk! Iată ce mesaj plin de tandrețe a primit superba actriță din partea colegului ei de platou, Celil Nalçakan, cel care i-a organizat petrecerea-surpriză! „Doar zâmbește, de restul mă ocup eu!”

Cookies