Ce se întâmplă cu închiderea școlilor! Anunț de ultimă oră făcut de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu: „Plătim cu toții un preț”

,
Covid

Ce se întâmplă cu închiderea școlilor! Anunț de ultimă oră făcut de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu: „Plătim cu toții un preț”

[Sursa foto: Facebook Sorin Cîmpeanu]

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a vorbit despre închiderea școlilor. Iată ce se întâmplă cu orele de curs și în ce regim vor fi făcute.


In articol:

Ministrul Educației a făcut declarații despre închiderea școlilor, care va fi făcută în funcție de numărul paturilor ocupate din spitale. 

Sorin Cîmpeanu: „Este vorba de a evita acele cazuri grave”

Covid

Sorin Cîmpeanu: „Este vorba de a evita acele cazuri grave”

[Sursa foto: PixaBay]

„Atâta vreme cât noua variantă a virusului SARS CoV-2, Omicron, afectează foarte mult şi persoanele vaccinate şi persoanele nevaccinate, atâta vreme cât vaccinarea pe care am susţinut-o şi o susţin şi în continuare nu mai protejează, nu mai poate fi o parte  a soluţiei.

Atâta vreme cât vedem bine, din fericire, efectele acestui Omicron sunt cu 70-80 la sută mai puţin grave, mai ales dacă eşti vaccinat, ai o protecţie suplimentară.

Citeste si: Se scurtează vacanța de vară a elevilor? Anunțul a fost făcut de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu: „Îmi doresc o perioadă de cursuri mai lungă”

Dacă nu ai comorbidităţi, cred că deja poţi să stai mai liniştit. Este vorba de gestiune a riscului, este vorba de a evita acele cazuri grave, pentru că se vede că nu putem să evităm multiplicarea acestui virus, dar trebuie să evităm agravarea din perspectivă medicală.

Citeste si: Tulpina Omicron va lovi puternic școlile din România. Octavian Jurma, apel pentru părinţi: "Încă nu e prea târziu pentru vaccin"

Atunci când atingi un grad de ocupare de 75 la sută din numărul total de paturi destinate pacienţilor cu COVID  într-un judeţ, înseamnă că în acel judeţ ai o problemă cu presiunea pe spitale şi scade şansa de a mai trata cazurile care ar putea  deveni grave.

În această situaţie, Ministerul Sănătăţii a făcut această propunere, am discutat-o în detaliu şi am înţeles că într-o astfel de situaţie trebuie să plătim cu toţii un preţ ”, a explicat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, în cadrul unei emisiuni televizate.

Sorin Cîmpeanu consideră co profesorii ar trebuie să hotărască în ce regim vor continua orele de curs

Sorin Cîmpeanu a declarat că decizia tipului de regim în care vor fi făcute orele de curs ar trebui să aparțină profesorilor și nu părinților, așa cum își doresc ei.

„Este o inepţie. În şcoală, profesorul este cel care trebuie să hotărască. Oricât de mult s-ar schimba societatea, profesii precum cea de dascăl sau de medic nu vor dispărea”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

 

Citește-ne pe

Citește și:

Decizie istorică a UE: Maşinile pe benzină şi motorină, interzise. Cum îi va afecta măsura pe români

Ultima oră! Toate școlile trec la predarea online, dacă în județ sunt ocupate 75% din paturi în spitalele Covid

Declinul unui rocker

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Noi restricții în București. Capitala a intrat în scenariul roșu după ce incidența a ajuns la 3,32 cazuri la mia de locuitori

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies