Ce program vor avea supermarketurile de sărbători. Se prelungeşte programul?

Author: Madalina Maftei
Actualizat: 19 iul 2022, 03:15
Programul supermarketurilor de sărbători

Marii comerciaţi cer prelungirea programului de funcţionare a magazinelor în perioada sărbătorilor de iarnă.

Se doreşte prelungirea cu o oră a supermarketurilor în perioada 19-24 decembrie şi 28-31

decembrie. A fost făcută această solicitare în condiţiile în care se aşteaptă o creştere a numărului clienţilor cu 20% în această perioadă.

Se prelungeşte programul supermarketurilor de sărbători?

Asociaţia Marilor Reţele Comerciale din România a solicitat secretarului de stat Raed Arafat prelungirea până la ora 22:00 a programului de funcţionare a magazinelor în perioada sărbătorilor de iarnă.

"Având în vedere apropierea Sărbătorilor de

Iarnă, dar și restricțiile în vigoare pentru prevenirea răspândirii Covid-19, Asociația Marilor Rețele Comerciale din România – AMRCR supune din nou atenției Comitetului Național pentru Situații de Urgență solicitarea ca în perioadele 19-24 decembrie 2020 și 28-31 decembrie 2020, programul magazinelor să fie prelungit de la ora 21.00 până la ora 22.00"
, se arată în cererea formulată de AMRCR.

Această solicitare are la bază măsuri suplimentare de prevenţie luate la

nivelul magazinelor, precum şi situaţia epidemiologică la nivel naţional şi numărul în scădere al infectărilor cu coronavirus.

Citește și: Ce s-a întâmplat când mama Elodiei a încercat să ia legătura cu nepotul ei: „L-a influențat negativ pe copil”

Citeste si: MESAJE CRACIUN 2020: Felicitari si mesaje de sarbatori pentru cei dragi! Texte originale si SMS-uri pentru familie

Reprezentanţii AMRCR susţin că vor fi respectate măsurile de prevenţie

Reprezentanţii AMRCR suţin că această prelungire a programului va asigura respectarea, în continuare, a restricţiilor privind circulaţia persoanelor în afara domiciliului după ora 23:00.

Amenzi de 3.000 de lei pentru șoferi la depășirea unui nou prag de viteză. Permisul de conducere poate fi suspendat pentru șase luni

"Apreciem că decizia prelungirii cu o oră a programului de funcționare a magazinelor ar oferi o mai mare flexibilitate pentru consumatori și va permite o fluidizare eficientă a traficului de clienți, asigurând accesul consumatorilor la produsele și cadourile pe care aceștia își doresc să le achiziționeze în această perioadă", se mai arată în cerere.

Asociaţia Marilor Reţele Comerciale din România sunt de părere că se aşteaptă o creştere a numărului de clienţi cu cel puţin 20% în perioada sărbătorilor de Crăciun şi Revelion.

Citeste si: Ce isi doreste Andreea Mantea de Craciun? Afla cum se pregateste vedeta de sarbatorile de iarna, LUNI, 21 decembrie, de la 23:00, la "Trairi alaturi de Andreea Mantea", la Kanal D!

 

Taguri:

Șansa celor cinci copilași de a învăța în școala cât o cămăruță este învățătoarea Maria Ștefănuț, care urcă dealul în fiecare zi, indiferent de vreme.