Ce preț are, de fapt, medicamentul Remdesivir în farmacii

,

Medicamentul anti-COVID Veklury, denumirea comercială a Remdesivir, a ajuns și în România. Iată ce preț are acest medicament.


In articol:

Veklury, denumirea comercială a Remdesivir  a fost primul medicament autorizat la nivelul UE pentru tratamentul COVID-19. Comisia Europeană a încheiat un contract de 63 de milioane de euro cu compania farmaceutică Gilead pentru a asigura doze pentru circa 30.000

de pacienți din țările membre, inclusiv România. Iată cât costă defapt un flacon de Remdesivir. 

Ce preț are Remdesivir, medicamentul contra Covid-19

Prețul anunțat pentru companiile americane private de asigurare este de 520 de dolari pe flacon, ceea ce înseamnă 3.120 de dolari de pacient pentru un tratament de 6 flacoane cu Remdesivir.

Această estimare a fost sub prețul recomandat de reprezentanții Institute for Clinical and Economic Review (ICER), de 5.080 de dolari pe cură, potrivit  hotnews.ro.

Remdesivir a fost asigurat încă din vara anului trecut doze de Remdesivir pacienților din România, ca parte a unui studiu clinic. Contractul semnat de UE permite ca medicamentul să ajungă în toate spitalele care tratează cazuri de COVID-19.

Citeste si: Situație devastatoare! Medicamentul extrem de important pentru tratatrea bolnavilor de COVID-19 nu se mai găsește. Ministerul Sănătății a anunțat în urmă cu puțin timp

Remdesivir a ajuns și în România

Remdesivir, medicamentul contra Covid-19, a ajuns în Romania în vara anului trecut. În prima parte a lunii august au fost puse la dispoziția statelor membre și a Regatului Unit loturi de Veklury, pentru a răspunde nevoilor imediate.

„În ultimele săptămâni, Comisia a lucrat fără încetare cu compania Gilead pentru a ajunge la un acord prin care să se asigure livrarea în UE de stocuri din primul tratament autorizat pentru COVID-19.

Ieri, la mai puțin de o lună de la autorizarea Remdesivir, a fost semnat un contract care va permite livrarea, începând cu prima parte a lunii august, a tratamentelor pentru mii de pacienți.

Comisia face tot ce îi stă în putință pentru a asigura accesul la tratamente sigure și eficiente și sprijină dezvoltarea vaccinurilor împotriva noului coronavirus.

Acordul de ieri reprezintă încă un pas important în lupta noastră pentru combaterea acestei boli”, a spus Stella Kyriakides, comisarul european pentru sănătate, potrivit  Digi24.

Citeste si: Cu ce medicament pentru animale se tratează românii, de capul lor, contra Covid-19! S-a golit din farmacii!

Comisia

Europeană a promis o distribuție echitabilă a medicamenului la nivelul țărilor membre, pe baza unei chei de repartizare. Astfel a fost asigurat tratamentul a aproximativ 30.000 de pacienți care prezentau simptome severe de COVID-19. 

Citeste si: Remdesivir, medicamentul contra Covid-19 promovat si de Donald Trump, ajunge in Romania!

 

Citește-ne pe
Citește și:

Situație devastatoare! Medicamentul extrem de important pentru tratatrea bolnavilor de COVID-19 nu se mai găsește. Ministerul Sănătății a anunțat în urmă cu puțin timp

Florin Cîțu răspunde cu o fotografie după atacul lui Ludovic Orban

Scandal ca la ușa cortului! Elena Ionescu și Cristina Șișcanu s-au luat la ceartă în direct! De la ce a pornit totul

Schema pentru tratament antiCOVID-19 care a vindecat mii de oameni. Costă 100 de lei! Doctorița-minune a dezvăluit secretul

Nelu Tătaru, declarații după ce România a raportat un număr record de decese din cauza coronavirusului. Vor fi transferați bolnavii de Covid-19 în străinătate?

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies