Remdesivir, medicamentul contra Covid-19 promovat si de Donald Trump, ajunge in Romania!

,

Remdesivir, medicamentul contra Covid-19, ajunge in Romania! Comisia Europeană a semnat un contract de 63 de milioane de euro cu compania farmaceutică Gilead pentru a asigura doze de Veklury, denumirea comercială a Remdesivir, pentru circa 30.000 de pacienți din țările membre, inclusiv România. Veklury este primul medicament autorizat la nivelul UE pentru tratamentul COVID-19.


In articol:

Remdesivir, medicamentul contra Covid-19, ajunge in Romania! Începând cu prima parte a lunii august vor fi puse la dispoziția statelor membre și a Regatului Unit loturi de Veklury, pentru a răspunde nevoilor imediate.

Remdesivir, medicamentul contra Covid-19, ajunge in Romania! „În ultimele săptămâni, Comisia a lucrat fără încetare cu compania Gilead pentru a ajunge la un acord prin care să se asigure livrarea în UE de stocuri din primul tratament autorizat pentru COVID-19. Ieri, la mai puțin de o lună de la autorizarea Remdesivir, a fost semnat un contract care va permite livrarea, începând cu prima parte a lunii august, a tratamentelor pentru mii de pacienți. Comisia face tot ce îi stă în putință pentru a asigura accesul la tratamente sigure și eficiente și sprijină dezvoltarea vaccinurilor împotriva noului coronavirus. Acordul de ieri reprezintă încă un pas important în lupta noastră pentru combaterea acestei boli”, a spus Stella Kyriakides, comisarul european pentru sănătate, potrivit Digi24.

Remdesivir, medicamentul contra Covid-19, ajunge in Romania! Instrumentul de sprijin de urgență al Comisiei va finanța contractul, în valoare totală de 63 de milioane de euro. Astfel va fi asigurat tratamentul a aproximativ 30.000 de pacienți care prezintă simptome severe de COVID-19.

Remdesivir, medicamentul contra Covid-19, ajunge in Romania! Comisia promite o distribuție echitabilă a medicamenului la nivelul UE, pe baza unei chei de repartizare.

Remdesivir, medicamentul contra Covid-19, ajunge in Romania!

Remdesivir, medicamentul contra Covid-19, ajunge in Romania! CE pregătește, de asemenea, o achiziție comună care vizează acest medicament; se estimează că aceasta va acoperi nevoile suplimentare începând din luna octombrie.

Remdesivir, medicamentul contra Covid-19, ajunge in Romania! Remdesivir a fost asigurat deja unor clinici din România ca parte a unui studiu clinic, așa că deja au fost pacienți care au beneficiat de acest tratament. Contractul semnat de UE permite ca medicamentul să ajungă în toate spitalele care tratează cazuri de COVID-19.

Citeste si: Când ar putea scădea numărul cazurilor noi de coronavirus? Nelu Tătaru: "Noi am estimat că..."

Citeste si: Coronavirus 29 iulie: masca, obligatorie pe strada in alte doua judete! Unde nu se mai poate iesi afara fara masca

Citeste si: Focar de coronavirus intr-o renumita statiune turistica din Austria! Autoritatile sunt in alerta! 

 

 

Citește-ne pe
Citește și:

Când ar putea scădea numărul cazurilor noi de coronavirus? Nelu Tătaru: "Noi am estimat că..."

Florin Cîțu: Eurostat a demontat oficial cea mai mare minciună a PSD

Nu mânca iaurt, brânză sau lapte dacă iei aceste medicamente! Se crează o substanță toxică în corp care poate face ravagii în organism

Amenzi masca obligatorie: cat platesti daca nu porti masca in spatiile deschise

Premierul Orban a facut anuntul! Ce restrictii se vor introduce de la 1 august

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies