Ce nume se sărbătoresc de Sfinții Mihail și Gavriil? Românii care își serbează onomastica pe 8 noiembrie

,
ce nume se sarbatoresc de sf mihail si gavriil

Sfinții Mihail și Gavriil sunt sărbătoriți pe 8 noiembrie

[Sursa foto: unsplash]

Este prilej de sărbătoare pe 8 noiembrie pentru cei care poartă numele Sfinților Mihail și Gavriil. Iată lista completă a numelor care se sărbătoresc de Sfinții Mihail și Gavriil.


In articol:

Pe 8 noiembrie este sărbătoare mare pentru credincioși. În această zi sunt prăznuiți Sfinții Mihail și Gavriil, ocazie cu care îți serbează ziua de nume o mulțime de români.

Nu doar cei care au primit la botez numele Mihail sau Gavriil au motive de sărbătoare pe 8 noiembrie, ci mai sunt și alți români care îți serbează onomastica, având în vedere că există foarte multe nume derivate de la Mihail și Gavriil.

Ce nume se sărbătoresc de Sfinții Mihail și Gavriil? Lista completă

Un număr mare de români au primit la botez numele Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil, astfel că pentru ei este motiv de sărbătoare pe 8 noiembrie, atunci când sunt prăznuiți cei doi mari sfinți. Mai mult decât atât, există mai multe nume derivate de la Mihail și Gavriil, ceea ce înseamnă că și aceste persoane își sărbătoresc onomastica.

Pe 8 noiembrie, de Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil, sunt sărbătoriți toți cei care poartă următoarele nume: Mihail, Mihai, Mihaela, Michi, Mișa, Mișu, Mihăiță, Mihnea, Mihăilă, Miță, Mihalache, Mihalcea, Mihu, Miki, Michaela, Michelle, Gavriil, Gabriel, Gabriela, Gabi, Găbiță, Gavrilă. Toate aceste nume au luat naștere prin derivarea numelor Mihail și Gavriil.

În România, numele Mihail și Gavriil, dar și derivatele acestora sunt foarte răspândite, iar o satistică realizată în trecut arăta că mai bine de 1,3 milioane de români își serbează ziua de nume pe 8 noiembrie, atunci când în calendarul creștin ortodox este sărbătoare cu cruce roșie.

ce nume se sarbatoresc de sf mihail si gavriil

De Sfinții Mihail și Gavriil își sărbătoresc ziua de nume o mulțime de români 

[Sursa foto: unsplash]

Citeste si: Ce se dă de pomană de Sfinții Mihail și Gavriil? Toți credincioșii trebuie să facă asta pe 8 noiembrie

Care este semnificația numelui Mihail?

Există și o altă semnificație a numelui Mihail, pe lângă cea biblică. Originea numelui este ebraică, iar traducerea acestuia este „cine este ca Dumnezeu”. Se spune că persoanele care poartă numele Sfântului Arhanghel Mihail sau derivate ale acestuia sunt persoane inteligente, harnice, hotărâte și care nu renunță niciodată la ceea ce își doresc. Persoanele care au primit la botez acest nume sunt foarte sociabile și reușesc să se integreze rapid într-un grup, mai ales dacă întâlnesc persoane cu care să fie pe aceeași lungime de undă. Mai mult decât atât, cei care poartă acest nume au stofă de luptători și își propun tot timpul să descopere adevărul.

ce nume se sarbatoresc de sf mihail si gavriil

Pe 8 noiembrie este sărbătoare cu cruce roșie în calendarul creștin ortodox 

[Sursa foto: Captură YouTube]

Care este semnificația numelui Gavriil?

Numele Gavriil se traduce prin „Dumnezeu este puterea mea”, la fel și toate numele derivate din acesta. Se crede că toți cei care poartă acest nume sunt persoane puternice și care pot face față cu ușurință greutăților vieții. Persoanele care au fost botezate astfel au șanse mari să reușească în viață și au puterea de a-i ajuta și pe cei din jurul lor, oferindu-le sprijin.

Citeste si: Tradiții și obiceiuri de Sfinții Mihail și Gavriil. Pe ce dată sunt prăznuiți în 2021

 

Citește-ne pe

Citește și:

Un arhitect spulberă mitul vieţii de 5 stele de la Cluj: „Trăim într-o sărăcie generalizată”

Care sunt, de fapt, cele mai puternice rugăciuni ale lui Arsenie Boca

Video| Fostul avocat al lui Trump, Rudy Giuliani: 'Începem să trăim într-un stat fascist'

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Ce nu e bine să faci sub nicio formă de ziua sfinților Mihail și Gavriil

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies