Ce nu e bine să faci sub nicio formă de ziua sfinților Mihail și Gavriil

,
sfintii mihai si gavriil, 8 noiembrie 2020
Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil - traditia care nu trebuie incalcata astazi!

Creştinii îi sărbătoresc la 8 noiembrie pe Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil, cunoscuţi drept păzitorii oamenilor de la naştere şi până la moarte.


In articol:

Duminică, 8 noimbrie, reprezinta zi de mare sărbătoare pentru lumea creştină. Şi ortodocşii, şi catolicii îi prăznuiesc pe Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil.
Potrivit calendarului popular, soborul Sf. Mihail şi Gavriil se marchează timp de 3 zile? Astfel, ziua de 8 noiembrie se numeşte capul Arhanghelului, 9 noiembrie mijlocul Arhanghelului, iar 10 noiembrie coada Arhanghelului.

sfintii mihai si gavriil, 8 noiembrie 2020
Credinciosii obisnuiesc sa inchine rugaciuni catre Sfintii Mihail si Gavriil!

Sfantul Arhanghel Mihail este considerat capetenia ostilor ceresti-ingeresti, acela care, la sfarsitul lumii, va lupta impotriva diavolului. Sfantul Arhanghel Gavriil inseamna, in limba erbraica, „barbat-Dumenzeu”, numele sau facand trimitere la vestea ca Dumnezeu isi va asuma firea omeneasca si va deveni barbat.

Potrivit traditiei, ziua Sfintilor Mihail si Gavriil reprezinta nu numai un motiv de sarbatoare, dar si de reculegere spirituala si de pomenire a celor plecati in lumea celor sfinte. Cu ocazia Sf. Mihail si Gavriil, peste 1.300.000 de romani isi serbeaza onomastica, potrivit statisticilor Directiei pentru Evidenta Persoanelor si Administrarea Bazelor de Date.
In calendarul religios popular,  pe 8 noiembrie,  in ziua Sfintilor Arhangheli Mihail si Gavril se face marea pomenire pentru toti cei morti din familie.  

Citeste si: Cea mai puternica rugaciune catre Sfintii Mihail si Gavriil! Cum sa te rogi in ajunul sarbatorii, pentru a fi ferit de rele!

Citeste si: Sfinții Mihail și Gavril. Mesaje și urări deosebite de la mulți ani pentru toți românii care poartă aceste nume sfinte

Ce e strict interzis sa faci de ziua sfinților Mihail și Gavril

Ziua Sf. Arhangheli Mihail si Gavril se serbează fiindca ei iau sufletele oamenilor cand mor.

Sfintii Mihail si Gavriil au grija si de cei in viata! Ei sunt pazitorii oamenilor din clipa in care s-au nascut si pana la moarte si se roaga neincetat bunului Dumnezeu pentru sanatatea acestora.

Despre Arhanghelul Mihail se spune ca acesta poarta cheile Raiului, vegheaza la capataiul celor bolnavi si este un vrednic luptator impotriva diavolului.

Arhanghelii Mihail si Gavril sunt pazitorii oamenilor de la nastere si pana la moarte.

Ei sunt asistenti la Judecata de apoi purifica constiintele oamenilor si ard pacatele lumesti.

In ziua de 8 noiembrie este interzis cu desavarsire sa lucrezi sau sa faci treburi in casa, in curte sau pe camp. Cine nu se va supune va avea parte de chin in ziua mortii si nu va avea o moarte usoara.

 

Citește-ne pe
Citește și:

Rezumatul acatistul sfinților Mihail și Gavriil. Ce spune acesta, de fapt?

Unul din STUDIILE medicale despre care NIMENI nu vorbeşte

Laurențiu Reghecamf surprins în vacanță cu adevărata amantă. Nu este Florentina Raiciu. Anamaria Prodan, reacție neașteptată

Superstiții mai puțin știute de ziua sfinților Mihail și Gavriil

Sfinții Mihail și Gavril. Mesaje și urări deosebite de la mulți ani pentru toți românii care poartă aceste nume sfinte

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies