Ce se dă de pomană de Sfinții Mihail și Gavriil? Toți credincioșii trebuie să facă asta pe 8 noiembrie

,
ce se da de pomana de sfintii mihail si gavriil

De Sfinții Mihail și Gavriil se împart bucate pentru sufletul celor adormiți

[Sursa foto: unsplash, captura youtube]

Sărbătoarea Sfinților Mihail și Gavriil este una dintre cele mai importante praznice ale lunii noiembrie. Află ce se dă de pomană pe 8 noiembrie.


In articol:

Pe data de 8 noiembrie, în calendrul creștin ortodox este sărbătoare cu cruce roșie. În această zi sunt prăznuiți Sfinții Mihail și Gavriil. În fiecare an, cu această ocazie se respectă mai multe tradiții și superstiții, iar credincioșii obișnuiesc să dea de pomană diferite alimente.

Ce ar trebui să împarți pe 8 noiembrie, de Sfinții Mihail și Gavriil?  

Sfinții Mihail și Gavriil, sărbătoare cu cruce roșie pe 8 noiembrie

Sfinții Mihail și Gavriil sunt sărbătoriți de Biserica Ortodoxă Română la început de noiembrie, mai exact pe data de 8 noiembrie. Este sărbătoare cu cruce roșie în calendarul creștin ortodox, această sărbătoare având o mare însemnătate pentru toți credincioșii.

Despre Sfinții Mihail și Gavriil se spune că sunt patronii spirituali ai Jandarmeriei Române. Aceștia îi protejează pe toți cei care activează în acest domeniu, oferindu-le astfel putere de muncă. În plus, Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil mai sunt considerați conducătorii cetelor de îngeri, dar și cei doi sfinți care le sunt alături oamenilor din momentul în care se nasc și până mor, la finalul vieții pământești călăuzindu-le sufletele spre Rai.

Arhanghelul Gavriil este cel care a fost trimis de Dumnezeu la Fecioara Maria pentru a-i da acesteia vestea cea mare a întrupării Domnului, în timp ce Arhanghelul Mihail este considerat un luptător de seamă împotriva forțelor răului și împotriva diavolului. Se spune că Arhanghelul Mihail este cel care îi veghează pe bolnavii care sunt pe patul de moarte, stând la capul acestora. Dacă bolnavii se vor vindeca, atunci Arhanghelul Mihail va sta la picioarele lor. 

ce se da de pomana de sfintii mihail si gavriil

Sfinții Mihail și Gavriil sunt prăznuiți în fiecare an pe 8 noiembrie 

[Sursa foto: captura youtube]

Citeste si: Tradiții și obiceiuri de Sfinții Mihail și Gavriil. Pe ce dată sunt prăznuiți în 2021

Sfinții Mihail și Gavriil. Ce se dă de pomană pe 8 noiembrie?

Pe data de 8 noiembrie, atunci când în calendarul creștin ortodox este sărbătoare cu cruce roșie, fiind prăznuiți Sfinții Mihail și Gavriil, oamenii obișnuiesc să facă pomeni în amintirea celor adormiți. 

Tradiția spune că în special cei care poartă numele celor doi sfinți ar trebui să dea de pomană în această zi sfântă pentru a avea parte de noroc, fericire și liniște sufletească. Există o superstiție care spune că este foarte important ca toți credincioșii să aprindă o lumânare pe 8 noiembrie, de Sfinții Mihail și Gavriil, pentru a avea parte de lumină pe lumea cealaltă, dar și pentru a atrage norocul în viața lor. 

ce se da de pomana de sfintii mihail si gavriil

Pe 8 noiembrie se dau de pomană colaci, pâine sau covrigi

[Sursa foto: unsplash]

De Sfinții Mihail și Gavriil se dau de pomană alimente de post. Astfel, pe data de 8 noiembrie se împart în special fructe de toamnă: mere, pere, struguri, gutui, dar și vin, covrigi, pâine, colaci și dulciuri de post. În plus, mai sunt zone din țară unde gospodinele prepară colivă și colaci, merg la slujbă cu ele pentru ca preotul să le sfințească, iar apoi le împart celor nevoiași. 

ce se da de pomana de sfintii mihail si gavriil

Pe 8 noiembrie, de Sfinții Mihail și Gavriil, se poate da de pomană și colivă

[Sursa foto: captura youtube]

Citeste si: Ce să faci în noiembrie dacă vrei să îți meargă bine? Tradiții și superstiții de care să ții cont

 

Citește-ne pe

Citește și:

Un avion a zburat fix pe deasupra oamenilor. Privitorii, la doar câţiva metri de aeronavă în momentul aterizării pe un aeroport din Grecia VIDEO

Ce nu e bine să faci sub nicio formă de ziua sfinților Mihail și Gavriil

Accident grav pe drumul dintre Orșova și Lugoj: Au fost implicate un TIR și un microbuz, cinci persoane încarcerate

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Sfinții Mihail și Gavril. Mesaje și urări deosebite de la mulți ani pentru toți românii care poartă aceste nume sfinte

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies