Ce nu ar trebui să uiți acasă atunci când pleci într-o călătorie

,

Dacă te hotărăști să pleci într-o vacanță, cel mai probabil vei fi cu capul în nori gândidu-te cum te vei relaxa pe o plajă sau la ce obiective va trebui să vizitezi prima și prima oară. În aceeași perioadă vei avea nevoie, totuși, și de puțină organizare și limpezime în gânduri pentru că nimeni nu-ți va face bagajul în locul tău. În cazul în care ești o persoană cu capul în o mie de părți vei avea nevoie de puțin ajutor și un mic ghid.

Iată care sunt lucrurile pe care nu ar trebui să le lași acasă atunci când pleci în vacanță:
1. Medicamentele

În cazul în care ți-ai planificat o vacanță în afara țării, medicamentele ar trebui să fie primele la care te gândești când faci bagajul. De ce? Pentru că este foarte probabil să nu le găsești în țara respectivă sau să se numească diferit ți să se creeze confuzii.


Ia astfel cu tine medicamentele de zi cu zi în cazul în care suferi de o boală cronică și medicamente pentru diferite situații care pot apărea (dureri de cap, indigestive, dureri menstruale).

2. Electronicele

Este clar că viața noastră depinde de electronicele care sunt peste tot. Deci, vei avea nevoie de ele în vacanță. Nu uita acasă telefoanele mobile de la Altex, e-readerul, laptopul dacă vei avea nevoie de el și toate încărcătoarele lor. E-readerul va fi o adevărată binecuvântare dacă ai un drum lung de străbătut, iar pe telefon îți poți descărca filme și muzică pentru a-ți omorî timpul până la destinație.

3. Actele

Nu poți pleca nicăieri fără a avea actele la tine. În vacanță această chestiune ar trebui să îți fie regulă supremă. Astfel, nu uita atunci când faci bagajul, să păstrezi un loc pentru pașaportul tău, cartea de identitate și certificatul copilului în cazul în care călătorești cu unul.


Un alt aspect important legat de acte este asigurarea medicală. În cazul în care destinația ta este una în afara Uniunii Europene, este indicat să îți faci o asigurare medicală pentru a scăpa de tot felul de cheltuieli care pot apărea în cazul în care ai o urgență medicală.

4. Hainele

Da, hainele sunt de la sine înțeles atunci când se vorbește despre bagaj. Totuși, fii foarte atent ce fel de haine îți pui în bagaj. Înainte de a te apuca de bagaj, verifică starea vremii în locurile în care vei ajunge. Vei putea astfel știi ce fel de haine să îți iei și câte. De exemplu, dacă te duci într-o destinație călduroasă, hainele tale va fi nevoie să fie subțiri, dar mai multe în cazul în care transpiri. Dacă destinația ta este la un hotel cu piscină sau marea, vei fi nevoit să ai în bagaj două, trei costume de baie ținând cont de câte zile vei sta acolo.

Așadar, să îți faci bagajul pentru următoarea ta călătorie nu este deloc greu. Ai nevoie doar de niște informații legate de destinația ta și de un mic simț organizatoric.

Sursa foto: Unsplash.com

 

 

Citește-ne pe
Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Sanse slabe pentru aderarea României și Bulgariei la Schengen înainte de votul cheie de la Bruxelles?

BMW caută să angajeze oameni din România: construiesc o fabrică de 3 miliarde de euro în Ungaria

Sanse slabe pentru aderarea României și Bulgariei la Schengen înainte de votul cheie de la Bruxelles?

Respingerea României, Bulgariei și Croației la Schengen va slăbi UE!

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies