Ce înseamnă când ți se zbate ochiul drept. Superstiții și interpretări

Autor: Bianca Vidoi

Ce înseamnă când ți se zbate ochiul drept

Sursa: freepik

Cu siguranță ați pățit ca ochiul drept să vi se zbată, iar deși există o interpretare medicală care să explice fenomenul, superstițiile sunt cele mai răspândite.

Se întâmplă adesea ca oamenilor să li se zbată ochiul drept, iar în jurul acestui fenomen s-au format mai multe superstiții, deși este vorba despre spasme oculare. Spasmele oculare pot fi provocate din cauza stresului, oboselii, tensiunii oculare, dar pot atrage atenția și asupra anumitor disfuncții neurologice, iritații ale corneei sau inflamații oculare. Iată care sunt superstițiile pe care românii le ascultă atunci când li se zbate ochiul drept.

Ce înseamnă când ți se zbate ochiul drept

Există mai multe semnificații ale momentului în care se zbate ochiul drept, adesea vestind lucruri bune în viața oamenilor. Se crede că dacă ni se zbate ochiul drept, atunci vom avea parte de vești bune în viața noastră, dar și că o persoană din jurul nostru spune lucruri bune despre noi. De altfel, zbaterea ochiului drept poate însemna că urmează o întâlnire specială cu o persoană pe care nu am mai văzut-o de foarte mult timp. 

Deși acestea sunt cele mai cunoscute superstiții legate de zbaterea ochiului drept, în tradiția chineză, această zbatere este interpretată într-un mod diferit, în funcție de intervalul orar în care se întâmplă. Dacă ochiul drept se zbate în intervalul orar 23:00- 01:00, atunci înseamnă că vom primi o invitație, în timp ce în perioada 01:00- 03:00, zbaterea ochiului ne arată că cineva se gândește la noi.

Citește și: Ce se spune în tradiția populară despre anii bisecți: Nu este bine să te căsătorești, nici să îți schimbi locul de muncă

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

În perioada 03:00- 05:00, zbaterea ochiului drept semnifică vești bune și mai exact un eveniment fericit ce va urma în viața noastră.

Dacă ochiul drept se zbate în intervalul 05:00- 07:00, atunci înseamnă că vom avea parte de o perioadă liniștită a vieții noastre. Intervalul orar 07:00- 09:00 aduce vești proaste pentru persoanele cărora li se zbate ochiul drept, suferind mici accidente, în timp ce zbaterea ochiului în următoarele două ore arată un posibil conflict în care vom fi implicați. 

Dacă ni se zbate ochiul drept în intervalul 11:00- 13:00, atunci vom avea parte de un necaz în viața noastră, urmând ca în perioada 13:00- 15:00 să avem parte de o mică bucurie.

În cazul în care ochiul drept se zbate în următoarele două ore, atunci știm că persoana iubită se gândește la noi. Între orele 17:00- 19:00, înseamnă că vom avea parte de o vizită, iar daca ochiul drept se zbate în intervalul orar 19:00- 21:00, acest lucru înseamnă că vom avea parte de un eveniment mare, unde vom avea diferite oportunități. De la ora 21:00- 23:00, zbaterea ochiului drept ne încurajează să ne ferim de probleme, potrivit divahair.ro.

Superstiții despre ochi

În tradiția românilor se crede că dacă ne mănâncă ochiul stâng, atunci vom vedea un bărbat cu care nu vrem să ne întâlnim sau cu care nu ne-am mai văzut de o perioadă lungă de timp, în timp ce mâncărimea ochiului drept semnifică o revedere cu o femeie care are o anumită legătură cu trecutul nostru.

Atunci când ochiul ni se zbate este bine să ne închinăm și să spunem următorul descântec: „Daca se zbate de rău/Să se oprească/Iar daca se zbate de bine/Să se zbată în continuare.”