Ce fel de mamă este Sanda Ladoși pentru cei doi copii adolescenți pe care îi are. Chinurile prin care a trecut pentru a rămâne însărcinată

Author: Bianca Vidoi

Sanda Ladoși a fost diagnosticată greșit, ceea ce i-a afectat tratamentele pentru sarcină

Sursa: Facebook Sanda Ladosi

Sanda Ladoși are doi copii pentru care a decis să ia o pauză de la pasiunea ei, astfel încât să se concentreze asupra lor.

Sanda Ladoși și-a dorit foarte mult timp să devină mamă, însă procesul acesteia nu a fost unul deloc simplu. Gândul de a își întemeia o familie a venit în anul 2005, perioadă în care se gândea serios să înceapă procedurile de adopție, din cauza chinurilor prin care a trecut pentru a primi cele două binecuvântări din partea Domnului. Iată ce fel de mamă este Sanda Ladoși, dar și care a fost procesul chinuitor prin care a trecut pentru a deveni părinte.

Sanda Ladoși a avut parte de 5 inseminări, 2 fertilizări in vitro 

Sanda Ladoși are doi copii împreună cu soțul ei, Ștefan Tache, pe care și i-a dorit foarte mult, amândoi fiind acum la vârsta adolescenței. Să devină mamă a fost unul dintre cele mai importante vise pe care le-a avut artista, însă procesul acesteia nu a fost deloc simplu. Încă de la vârsta de 20 de ani Sandra Ladoși și-a dorit să fie mamă, însă cu fiecare vizită la medic pe care o făcea, speranțele ei deveneau tot mai mici. 

Medici nu îi dădeau multe speranțe, iar după ani la rând în care artista credea că se luptă cu infertilitatea, Sanda Ladoși a primit diagnosticul ce i-a dat viața peste cap, chiar dacă acesta a fost unul greșit. Adevărata problemă cu care s-a luptat Sanda fără să știe de existența ei a fost endometrită nediagnosticată, ce nu a fost tratată corespunzător de către medicii pe care i-a vizitat în toți acești ani.

Citește și: Sanda Ladoși, legendă vie a muzicii românești, vine duminică la "40 de întrebări cu Denise Rifai"

Artista a fost nevoită să facă 5 inseminări, 2 fertilizări in vitro, deoarece medicii au stabilit că aceasta nu va putea niciodată să aibă copii pe calea naturală, însă testele ulteriore aveau să scoată la suprafață adevărata problemă de sănătate de care suferea Sandra.

La o lună după ce artista a primit tratamentul corespunzător, aceasta a reușit să fie însărcinată cu primul ei copil.

„Am făcut 5 inseminări și 2 intervenții de fertilizare in vitro. Pentru că echipa de medici care m-a pregătit pentru așa ceva, din analizele pe care mi le-au făcut mie și soțului, au stabilit că noi doi nu vom putea avea vreodată copii, în mod natural niciodată.

Din ultimele cercetări științifice se pare că toată chestia asta cu sterilitatea e legată și de tipul de alimentație, și din vaccinări și de multe alte lucruri.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Endometrita se face din răceli foarte multe, netratate sau tratate prost.

Mi s-a dat să fac acest test, este o biopsie de uter, în care s-a dovedit că am o endometrită cronică. Timp de 10 zile am tratat-o cu antibiotic și la o lună eram însărcinată natural.”, potrivit demamici.ro.

Ce relație are Sanda Ladoși cu cei doi copii ai ei?

Sanda Ladoși a reușit să aibă două sarcini, una la 37 de ani, iar cealaltă la 39 de ani, iar aceasta recunoaște că ce a ajutat-o foarte mult în acest proces a fost nașterea naturală pe care a făcut-o în ambele sarcini. Prima sarcină pe care a avut-o Sanda a fost la 37 de ani, iar deși a fost problematică, artista a reușit să se bucure de o naștere naturală, ce a ajutat-o să realizeze o conexiune aparte cu copilul ei, ceea ce s-a întâmplat și la a doua naștere.

„Viața care vine este un miracol, un dar divin și nu trebuie să le fie frică femeilor să nască.

Pentru mine a fost cea mai frumoasă experiență și de fiecare dată când îmi aduc aminte mă iau valuri de căldură și mi se face pielea de găină.

Simți cum iese viața din tine, este absolut mirific.  Aș fi născut de multe ori, doar că la un moment dat ne-am spus: „Gata, stop”, a declarat artista.

Sandra Ladoși și-a dedicat viața celor doi copii ai ei și a încercat să ocupe atât rolul de mamă, cât și cel de tată, ținând cont că soțul ei nu a reușit să petreacă atât de mult timp alături de aceștia. Deși se consideră o mamă strictă, Sanda recunoaște că acest lucru nu afectează relația incredibilă pe care o are cu Bogdan și Ioana.

Bogdan și Ioana au 15, respectiv 13 ani, iar aceasta este vârsta în care apar curiozitățile, iar cei doi sunt foarte deschiși cu mama lor, având discuții deschise referitoare la toate întrebările pe care le au. Secretul pe care l-a dezvăluit Sanda Ladoși cu privire la relația dintre ea și cei doi copii ai ei este echilibrul pe care l-a găsit între disciplină și libertate.