Ce etnie are Maria Cîrneci! Unde a copilărit și cine sunt părinții ei. Puțină lume știe cum a intrat în industria muzicii populare și de petrecere

Author: Cristina Mocanu

Maria Cîrneci este una dintre cele mai cunoscute și apreciate cântărețe de muzică populară

Sursa: facebook.com

Maria Cîrneci este una dintre cele mai cunoscute și apreciate cântărețe de muzică populară din România. Cum a ajuns aceasta să cânte?

Maria Cîrneci, emblematica cântăreață de muzică populară din România, este o prezență cunoscută și iubită de publicul larg. Cu o carieră ce se întinde pe mai mult de patru decenii, ea a devenit un simbol al tradițiilor și folclorului românesc, reușind să cucerească inimile ascultătorilor prin talentul său incontestabil și prin autenticitatea interpretării sale.

Cine este Maria Cîrneci?

Maria Cîrneci, una dintre cele mai renumite și apreciate cântărețe de muzică populară din România, își are rădăcinile în inima țării, în satul Perșinari din județul Dâmbovița.

Născută pe 22 martie 1953, sub numele de Maria Petrescu, artista a crescut într-o familie modestă, alături de cei cinci frați ai săi. Copilăria sa a fost marcată de bucuria simplă a vieții de la țară, dar și de lipsurile materiale.

Chiar dacă nu a avut parte de jucăriile și luxurile pe care le-ar fi putut oferi resursele financiare mai consistente, Maria a crescut într-un mediu bogat în afecțiune și învățăminte prețioase.

Într-un interviu, ea a mărturisit că părinții ei nu își puteau permite să-i cumpere jucării, astfel că ea și frații săi își confecționau singuri jucăriile din materiale simple, precum cârpe și mătase de porumb. Această perioadă a fost fundamentală pentru formarea ei, învățând să prețuiască lucrurile simple și să valorifice creativitatea în lipsa resurselor.

Maria Cîrneci a povestit pentru taifasuri.ro că: „Să știți că nu am avut o copilărie luxoasă.

Eu sunt cea mai mică dintre cei cinci frați (tatăl meu este încă în viaţă) şi am trăit modest, dar foarte curat. Nu am copilărit cu păpuși Barbie, mașinuțe sau biciclete, dar jucăriile pe care le aveam ni le confecționam singuri din cârpe. Îmi aduc aminte că foloseam mătasea de porumb pentru a face părul păpușilor. Pentru mine valorează infinit mai mult decât cele de astăzi. Dar, aşa cum a fost, copilăria mea a fost perfectă.
Părinţii noştri ne-au învăţat ce înseamnă disciplina şi ne împărțeau diverse sarcini. De exemplu, fraţii mei se ocupau de animale, iar noi, fetele, de curățenie. Eram organizați, şi asta a contribuit enorm în formarea caracterului meu. După părerea mea, educația pornește din familie, iar acei șapte ani de acasă, ce nu se învaţă la nicio şcoală, îşi spun cuvântul şi te urmăresc toată viaţa! Educația o ai din familie şi grație acesteia mă consider un om normal, pe care succesul nu l-a schimbat!”.

Citește și: Câți bani cere Maria Cîrneci să îți cânte la eveniment! Suma fabuloasă pe care regina muzicii populare și de petrecere o ia pentru o oră de cântat

 Cum a intrat artista în lumea muzicală?

Încă de la o vârstă fragedă, Maria a manifestat o pasiune vie pentru muzică.

Își petrecea timpul colindând și participând la spectacole și concursuri muzicale încă din școala primară. Talentul ei a fost remarcat de mică, iar sprijinul familiei și bucuria de a cânta au fost factori cheie în cultivarea acestei pasiuni.

Deși începuturile sale în industria muzicală au fost modeste, Maria nu a renunțat niciodată la visul de a deveni o cântăreață de succes. Debutul oficial a avut loc în anul 1979, când a apărut în emisiunea "Floarea din Grădină" de la Televiziunea Română. Chiar și în fața dificultăților și a provocărilor întâmpinate pe parcursul carierei sale, Maria a luptat neîncetat pentru visul ei și a reușit să-și facă un nume în lumea muzicii populare.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Maria a mărturisit că pasiunea ei pentru muzică a fost întotdeauna prezenta în viața ei, încă de la primele ei cuvinte. Ea a subliniat că talentul său este un dar divin și că destinul său a fost întotdeauna să devină o artistă. A reușit să-și construiască o carieră solidă și respectată, fiind apreciată pentru vocea sa inconfundabilă și pentru autenticitatea interpretării sale.

„Totul mi-a fost dat de la Dumnezeu. Nu mi-a recomandat cineva anume să mă fac cântăreață, pentru că atunci erau alte timpuri, în care trebuia să dai dovezi palpabile despre ceea ce faci. Soarta cântăreților stă în talent, iar destinul este lăsat tot de Dumnezeu. Fiecare om se naște cu un talent sau cu un noroc al său. Pasiunea pentru muzică o am de când eram copil şi cred că am cântat de cum am început să vorbesc. Acest lucru l-am conștientizat abia în primii ani de şcoală, prin participarea mea la serbările şcolare. Totul a venit de la sine, iar eu… m-am trezit cântând!”, ne povestește artista. Şi-a dat seama singură de calitățile sale, iar aprecierile profesorilor de la fiecare serbare au impulsionat-o pe tânăra Maria să îşi construiască o carieră în muzica populară: „Am început prin a-mi confecționa costume, a-mi face un repertoriu şi m-am apucat să mă prezint la diverse concursuri organizate de oameni capabili să aprecieze calitatea unei voci şi a unui cântec. Întotdeauna am ocupat primul loc la toate concursurile naţionale de muzică şi astfel m-am ambiționat să particip la singurul concurs televizat (de TVR),  «Floarea din Grădină», la care jurizau specialiști de talia Simonei Patraulea. După ce am obținut locul întâi pe țară, în 1979, la acest concurs m-am bucurat enorm şi am simţit chemarea cântecului. Celelalte spectacole au venit de la sine. Am început imprimările la radio, pentru că altfel nu puteai scoate un disc.”,  a mai spus artista.

Citește și: Cine este soțul Mariei Cârneci! Câți copii și nepoți are și care este motivul pentru care își ține familia departe de lumina reflectoarelor

La vârsta de 71 de ani, Maria Cârneci poate privi înapoi la o carieră bogată și împlinită în totalitate. Cu toate că a avut parte de numeroase realizări profesionale, ea nu uită niciodată rădăcinile sale și valorile primite în copilărie. Prietenia ei cu Ion Dolănescu, care a copilărit în aceeași localitate, rămâne una dintre amintirile prețioase ale artistei.

Interpreta de muzică populară a reușit să cucerească inimile publicului nu doar prin talentul său, ci și prin modestia și umanitatea ei. Ea a fost mereu recunoscătoare pentru sprijinul familiei și al fanilor săi și a demonstrat că succesul nu a schimbat-o, rămânând fidelă rădăcinilor sale și valorilor morale înalte.

Astfel, viața și cariera Mariei Cârneci sunt un exemplu de perseverență, pasiune și dedicare pentru visurile personale. Originile sale umile și valorile primite în familie au contribuit la formarea unei personalități puternice și pline de succes în lumea muzicii populare românești.

 


În ediția de vineri, 17 mai, Cosmin i-a făcut o surprinză neașteptată Ștefaniei. Concurenta a rămas plăcut surprinsă de gestul tânărului.