Ce efecte secundare grave pot persista la pacientii care au suferit forme complicate de COVID-19? Medicul Beatrice Mahler a spus ce inseamna sindromul "Long COVID"!

Autor: Daniela Iliuta
Actualizat: 22 apr 2021, 12:08
Medicul Beatrice Mahler, despre sindromul Long COVID, la pacientii care au suferit forme grave de COVID-19.
Sursa: unsplash.com

Medicul Beatrice Mahler a precizat ce efecte secundare grave au pacientii dupa ce au suferit de forme complicate de COVID-19.

Managerul Institutului de Pneumoftiziologie Marius Nasta, dr. Beatrice Mahler, a spus ca circa 90% dintre pacientii care au suferit de COVID-19 resimt oboseala si mai multe tipuri de dureri, ce pot persista chiar si mai multe luni de la infectare.

Medicul Beatrice Mahler, declaratii importante despre se presupune sindromul "Long COVID"

Dr. Beatrice Mahler a facut recent cateva precizari importante despre efectele secundare grave resimtite de pacientii care au suferit forme mai complicate de COVID-19. Aceasta a precizat ca multi dintre pacienti raman chiar si cateva luni cu anumite

manifestari ale bolii, dezvoltand asa numitul sindrom "Long COVID".

"Problema de sindrom Long COVID se pune la pacientul care are simptomatologie importantă în timpul perioadei de infecţie, perioadă care se finalizează la cele 14 zile, dar sindromul long covid durează. Aceste persoane, aproape 90% dintre ele, vor simţi oboseală după ce intră în această etapă care poate dura câteva săptămâni sau chiar luni – durerile articulare, durerile musculare, durerile de cap pot să apară la o parte din ele.

Pentru persoanele cu afectare pulmonară importantă, dispneea la efort, greutatea la respiraţie este un simptom care impactează foarte mult calitatea vieţii alături de tuse"
, a mentionat dr. Beatrice Mahler, despre efectele secundare grave ce pot persista la pacienti dupa COVID, pentru Romania TV.

De asemenea, medicul Beatrice Mahler a mai precizat si faptul ca unele persoane care au suferit forme mai grave ale bolii infectioase generate de noul coronavirus se pot recupera definitiv foarte de lent.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

"Sunt persoane cu forme critice de boală, cei care stau în Terapie Intensivă şi care depăşesc momentul de terapie intensivă la care recuperarea funcţiei pulmonare se face extrem de încet, care o perioadă de timp pot să rămână dependenţi

de oxigen la domiciliu.

Recuperarea respiratorie şi exerciţiile fizice efectuate în această perioadă împreună cu consulturi făcute în anumită perioadă de timp ajută la recuperarea funcţiei pulmonare şi ameliorarea insuficienţei respiratorii restante după trecerea prin boală", a mai adaugat dr. Beatrice Mahler, potrivit romaniatv.net

Citeste si: S-a identificat un nou simptom de COVID! La ce afecțiune trebuie să fim atenți în această perioadă?

Citeste si: Ce se poate întâmpla la 4 luni de la infectarea cu COVID-19? Problema cu care se confruntă o mulțime de persoane: „Nu mai poți...”

 

 


În ediția de vineri, Patrick și Bianca au avut parte de o întâlnire în Camera Roșie, unde au discutat despre Virginia, iar Giuly a izbucnit în lacrimi amare.