De curând, inspectorii ANPC au găsit nereguli la nivel sanitar în restaurantele Taverna Racilor deținute de către Paul Nicolau, cunoscut drept „Pescobar”. Acestuia i-a fost închis, prima dată, localul din București, a doua oară cel din Snagov iar acum a venit rândul și celui din Timișoara.
Ce ar fi în neregulă cu celebra caracatiță vândută în restaurantele lui Pescobar
Una dintre principalele probleme sesizate de către inspectorii ANPC a fost legată de celebra caracatiță vândută în restaurantele Taverna Racilor deținute de Pescobar. Se pare că activitatea în localul din Timișoara a fost suspendată și din cauza faptului că mari cantități de caracatiță erau preparate prin fierbere cu mai mult timp înainte să fie servită clienților.
Larisa Popa, partenera lui Pescobar, a ieșit în public și a vorbit despre această problemă, explicând faptul că este absurd cum inspectorii ANPC nu vor să înțeleagă că o caracatiță necesită un timp îndelungat de fierbere pentru a putea fi consumată. Dacă se va ține cont de avertismentele ANPC, clienții care vor comanda caracatiță la „Taverna Racilor” o vor putea consuma doar proaspăt fiartă, astfel vor fi nevoiți să aștepte trei, patru sau chiar și cinci ore ca aceasta să fie complet gătită.
„Dragii mei, cum era de așteptat astăzi și noi, la Timișoara, am avut un control din partea ANPC și ne așteptam, totodată, să ne închidă, bineînțeles, de fapt să ne suspende activitatea pe motive bizare, să zic așa.
View this post on Instagram
Reacția lui Pescobar după ce ANPC a venit și la localul din Timișoara
Nici Pescobar n-a întârziat să aibă o reacție cu privire la controalele efectuate de către inspectorii ANPC la localul pe care îl deține în Timișoara. La fel ca partenera lui, Paul Nicolau a explicat că o caracatiță nu poate fi fiartă pe loc, deoarece are nevoie de mai multe ore pentru a fi gătită.
„Dragilor, bună seara! Am ajuns acasă și voiam să vă anunț că și la Timișoara s-a dispus de către comisarii ANPC oprirea temporară a activității. Era de așteptat, în orice locație sunt nereguli, nu va dura mai mult de o zi să punem la punct tot ce inspectorii ANPC au constatat, nereguli acolo, dar am o mare dilemă! Ce facem de acum încolo, că am auzit ce a spus Larisa adineauri, ce facem cu caracatița? Deoarece inspectorii ANPC spun că nu avem voie s-o fierbem înainte, și nouă ne ia 3-4 ore pentru că fierbem cantități, și atât îi ia unei caracatițe de 4-5 kilograme să fiarbă pentru a fi nu gumă, nu cauciuc ci bună pentru consum, trebuie 3-4-5 ore, dar ei spun că nu avem voie deoarece după fierbere o lăsăm la frig, își schimbă temperatura, procesul...”, a declarat Paul Nicolau, zis „Pescobar”, pe contul său de Instagram.
Reamintim că s-a descoperit inițial, la Taverna Racilor din Herăstrău, că Paul Nicolau nu avea autorizație de funcționare de la primărie. S-au mai găsit, de asemenea, fructe de mare și pește păstrate în condiții neconforme, dar și mâncare stricată. A doua locație închisă de ANPC a fost Taverna Racilor din Snagov, motivul fiind lipsa de autorizație de la DSP.