Ce amenzi riști să primești dacă nu vrei să montezi repartitoare de căldură. Sumele sunt usturătoare

Author: Lavinia Medrea

Ce amenzi riști să primești dacă nu vrei să montezi repartitoare de căldură. Sumele sunt usturătoare

Sursa: PixaBay

În curând, repartitoarele de căldură vor deveni obligatorii, iar cei care refuză să le monteze vor avea o mică avere de plătit.

De la 1 ianuarie 2023,

repartitoarele pentru căldură vor deveni obligatorii pentru fiecare apartament. Până ajungem acolo, persoanele racordate la sistemul public de termoficare sunt sfătuite să își instaleze în locuințe repartitoare de căldură. 

Ce amenzi primești dacă nu vrei să instalezi repartitor de căldură în apartament

Persoanele care refuză să instaleze repartitoare de căldură în apartament vor fi sancționate cu o amendă care nu este deloc

mică. Așadar, conform legii,  „până în 2027, toți locatarii trebuie să aibă contoare/repartitoare de energie termică cu citire de la distanță În cazul în care utilizarea de contoare individuale nu este fezabilă din punct de vedere tehnic sau nu este eficientă din punctul de vedere al costurilor este obligatorie montarea sistemelor tehnice de stabilire a consumurilor individuale de energie termică, repartitoarelor de costuri, pe toate corpurile de încălzire din fiecare apartament sau spațiu cu altă
destinație decât cea de locuit”
.

Citeste si: Vești importante pentru românii care dețin repartitoare de căldură! Ce se întâmplă până în anul 2027

Citește și: Ce a aflat Viorel Lis despre Oana? Nu a bănuit nici măcar o secundă că se întâmpla asta

Persoanele care își vor instala repartitoare de căldură trebuie să scoată din buzunare minim 125

de lei, în funcție de modelul ales de proprietar. La un apartament de două camere cu patru calorifere, vorbim de repartitoare de căldură în valoare de 500 de lei, aproximativ. 

Centralele termice de apartament, interzise în România? Toți românii trebuie să știe asta

Amenzi de până la 1.000 de lei pentru cine nu montează repartitoare de căldură

Persoanele care refuză montarea repartitoarelor de căldură în apartamente vor fi nevoite să plătească până la 1.000 de lei pe amenzi, mai mult decât ar costa montarea lor. Dacă vorbim despre costul facturilor cu sistemele instalate, se va observa o economie, astfel că se vor plăti mai puțini bani la căldură.

Citeste si: Repartitoarele de căldură vor fi obligatorii începând cu 1 ianuarie 2023. Ce amenzi riscă cei care nu le instalează

Repartitorul măsoară temperatura caloriferului și temperatura din cameră. Face diferența între ele și acea diferență o integrează într-o unitate de timp, ea reprezintă o unitate de consum. Cine nu are deja un astfel de dispozitiv trebuie să-și instaleze până la 31 decembrie. În Capitală, vorbim despre peste jumătate din locuințele racordate la sistemul centralizat de încălzire”, a explicat Ionuț Nejloveanu, director al unei firme de montare repartitoare.

 


Tensiunile au atins cote maxime în Casa iubirii! Bianca i-a declarat război lui Robert și a lansat replici acide la adresa lui! „Mi-a plăcut la început! Dar când l-am cunoscut nu mi-a mai plăcut, că nu e doar un ambalaj!” Iată cum a reacționat Mihaela, care abia și-a stăpânit lacrimile, mascându-le cu un zâmbet fals!