CAZUL SOCANT al baietelului care a ramas fara UNGHII si PAR din cauza unui antiinflamator! FOTO

CAZUL SOCANT al baietelului ars pe 65% din suprafata pielii, unghiile si parul picate din cauza unui antiinflamator FOTO

Baietelul in varsta de 11 ani a suferit 65% arsuri pe suprafata corpului din cauza unei reactii alergice la un calmant cu ibuprofen.

Calvin Lock a avut reactii alergice atat de puternice incat a trebuit sa fie tinut in viata de niste aparate si dus la un spital specializat in arsuri grave. Micutul se reface acum dupa o lupta inspaimantatoare cu moartea.

Calvarul lui Calvin a inceput pe 26 septembrie cand i s-a dat calmantul pentru o infectie virala. Baietelul s-a trezit a doua zi dimineata cu o mica umflatura la ureche. Doctorii au crezut ca e vorba de pojar si i-au administrat antibiotic, care in ziua urmatoare, i-a produs dezastruoasa alergie.
Parintii lui, Robyn Moult, in varsta de 38 de ani si Daryn Chambers de 47 au aflat de la medici ca micutul a facut o reactie alergica si ca trebuie dus de urgenta la spitalul Addenbrooke din Cambridge.

Doctorii de la spital au crezut din nou ca e vorba de pojar si i-au administrat si alte antibiotice. L-au trimis acasa si peste putin timp, Calvin nu mai putea sa mearga, sa vorbeasca si sa vada.

Nemaiputand sa respire, parintii ingroziti l-au dus din nou la spital. Medicii au constatat ca are sindromul Stevens Johnson Syndrome - o boala de piele mortala cauzata in urma unei reactii alergice si l-au mutat la terapie intensiva. Se stie ca medicamentele anti-inflamatorii fac asemenea reactii severe.
Starea de sanatate a lui Calvin a continuat sa se deterioreze si a fost trimis la un spital special. Parintilor li s-a spus ca situatia lui e critica si ca are putine sanse de supravietuire.
Expertii i-au inlaturat peste 65% din piele, iar parul si unghiile i-au cazut. Viata lui atarna de un fir de par. Dupa doua zile de operatii, baietelul a inceput sa respire din nou.

Calvin este acasa din octombrie, dupa o luna de stat in spital. A inceput sa reinvete sa mearga si ii cresc si unghiile.

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Setari de confidentialitate