Cauza morţii actriţei Draga Olteanu Matei! Cât s-a chinuit în ultimele luni

,
Draga Olteanu Matei
Este doliu în România. Draga Olteanu Matei a murit la 87 de ani.

Draga Olteanu Matei a decedat astăzi, 18 noiembrie, la vârsta de 87 de ani. Îndrăgita actriţă fusese dusă la Spitalul Sf. Spiridon din Iaşi, din cauza unei hemoragii digestive superioare. 


In articol:

Actriţa Draga Olteanu Matei a muri t în cursul nopţii de 17 spre 18 noiembrie 2020, a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului „Sf Spiridon” din Iaşi, dr. Diana Cimpoeşu „Deşi echipa medicală din Spitalul „Sf Spiridon” a făcut toate eforturile să o trateze, pacienta a decedat în această noapte, la ora 2.11″ 

Draga Olteanu Matei, dusă în stare gravă la spital

Draga Olteanu Matei a fost transferată, pe 13 noiembrie, de la Spitalul din Piatra-Neamţ la UPU a Spitalului „Sf. Spiridon” din Iaşi, după ce a suferit o hemoragie digestivă superioară. Aflată în stare gravă, actriţa a comunicat cu echipa medicală, a dat date despre istoricul medical, despre tratamentul pe care îl urmează, apoi a fost supusă unor investigaţii medicale. După ce a fost stabilizată, Draga Olteanu Matei a fost sedată şi internată la Terapia Intensivă din cadrul Clinicii de Gastroenterologie şi Hematologie a unităţii medicale.

In urma cu o zi, marti, 17 noiembrie, medicii vorbeau din nou despre starea ei de sanatate, spunand ca este una foarte grava, artista fiind internata la terapie intensiva, avand suport respirator si hemodinamic. Medicii spuneau ca este o pacienta "extrem de fragila", cstarea ei de sanatate fiind foarte deteriorata.

" Draga Olteanu Matei a suferit o hemoragie digestiva superioara, cea mai probabila cauza fiind tratamentul anticoagulant pe care pacienta il are de mai multa vreme pentru o afectiune cardiovasculara. Este vorba despre o pacienta si cu afectiuni cronice, boli cardiovasculare si endocrine. O pacienta care a fost preluata in urgenta. S-a inceput terapia si investigatiile diagnostice. Este in anestezie, terapie intensiva, pentru Clinica de Gastroenterologie si Patologie Iasi", declara, vineri, la internarea artistei, medicul Diana Cimpoesu, sefa UPU a Spitalului sf.

Spiridon din Iasi.

Draga Olteanu Matei
A încântat milioane de români de-a lungul carierei sale și a interpretat numeroase roluri memorabile în filme, spectacole de teatru și scenete TV.

Starea sa de sănătate se agravase în urma morţii soţului ei

În urmă cu doar câţiva ani, aceasta spunea că îşi doreşte ca oamenii să îşi aducă aminte de ea în rolurile pe care le-a jucat, nu bătrână şi neputincioasă.

„Nu trebuie să plângem, cine ajunge la capăt, scapă, deşi ne dorim să mai fie ceva, e prea frumosă viaţa pe pământ, dacă ştii să ţi-o faci, ca să mai fie ceva de trăit după … Am scris în unul din caietele mele … m-am rugat lui Dumnezeu dacă

e să ne reîncarnăm, pentru nimic în lume să n-o facă, sunt în stare să fac orice să nu mă mai nasc din cauză că iubesc viaţa foarte mult. Mă bucur de fiecare lucru, că suntem aici, că stăm de vorbă, că aţi trecut să mă vedeţi …”, spunea Draga Olteanu Matei într-un interviu.

De câţiva ani, marea actriţă părăsise Bucureştiul pentru a se muta în Piatra Neamţ.

Starea sa de sănătate se agravase în urma morţii soţului ei (2014), medicul Ion Matei, cei doi fiind căsătoriţi timp de 45 de ani. Spunea, în urmă cu doar câteva luni, că aşteaptă să îşi reîntâlnească iubirea, în Ceruri.

“Desigur că are probleme de sănătate, ca orice altă persoană de aproape 90 de ani. Însă nu suferă de vreo afecțiune gravă și în niciun caz nu a încetat din viață. Este bine, voioasă, scrie piese de teatru, citește în curte, se uită la televizor, uneori iese seara la plimbare în jurul casei. Se bucură de bărânețe, de soare, de flori.

Ne povestește mereu de soțul dumneaei și ne spune că de abia așteaptă să îl reîntâlnească în Ceruri. Nu dorește să se întoarcă la București, spune că aici, la Piatra Neamț, este casa dumneai. Este adevărat că nu mai primește atât de mulți musafiri ca în urmă cu 2-3 ani. Obosește mult mai repede, se odihnește mai mult. Îi este și foarte teamă de toată problema aceasta cu coronavirusul, așa că a stat destul de izolată”, au spus persoane apropiate ale actriței.

Draga Olteanu Matei
Membră a Generaţiei de Aur a teatrului românesc şi cu o carieră care se întinde de-a lungul a 55 de ani, actriţa Draga Olteanu Matei a încântat spectatorii români interpretând zeci de personaje în filme, spectacole de teatru şi scenete TV.

 

Citește-ne pe
Citește și:

Marea actrita Draga Olteanu Matei a ajuns in stare grava la spital!

Florin Cîțu, DEZINTERESAT de cazul ursului Arthur care a scandalizat și presa străină: ce a ANUNȚAT astăzi

Lovitură pentru Kanal D! Elena Marin pleacă de la Survivor România. Ce s-a întâmplat (SURSE)

Momente tragice pentru Draga Olteanu Matei!

Draga Olteanu Matei, indragostita de preparatele moldovenesti VIDEO

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies