Este doliu în România! Draga Olteanu Matei a murit! Ce probleme de sănătate avea îndrăgita actriță?

,
draga olteanu matei a murit
Actrița Draga Olteanu Matei a murit la vârsta de 87 de ani[Sursa foto: Facebook]

Draga Olteanu Matei, una dintre cele mai iubite și talentate actrițe din România, a murit la vârsta de 87 de ani. Ce probleme de sănătate avea?


In articol:

O nouă lovitură pentru lumea cinematografiei și a teatrului din România. Draga Olteanu Matei, una dintre actrițele din Generația de Aur, s-a stins din viață după ce timp de câteva zile a fost internată la secția de terapie intensivă a Clinicii de Gastroenterologie şi Hepatologie a Spitalului “Sf Spiridon” din Iaşi.

Cu ce probleme de sănătate se confrunta îndrăgita actriță Draga Olteanu Matei?

Draga Olteanu Matei a fost transferată de la Spitalul din Piatra Neamț, la secția de primiri urgențe a Spitalului “Sf. Spiridon” din Iaşi. Actrița a fost diagnosticată cu o hemoragie digestivă superioară, starea acesteia de sănătate fiind una gravă. Cu toate acestea, Draga Olteanu Matei a putut comunica cu medicii pentru a le oferi acestora informații referitoare la starea ei de sănătate. 

Ulterior, se pare că starea acesteia s-a agravat, ajungând în comă. Cu toate că au făcut eforturi pentru a o salva, medicii au fost nevoiți ca, în cele din urmă, să declare decesul. 

„Deşi echipa medicală din Spitalul „Sf Spiridon” a făcut toate eforturile să o trateze, pacienta a decedat în această noapte (marţi spre miercuri n.r.), la ora 2,11.”, a spus purtătorul de cuvânt al Spitalului "Sf Spiridon" din Iaşi, dr.

Diana Cimpoeşu, potrivit hotnews.ro .

Citeste si: Momente tragice pentru Draga Olteanu Matei!

Medicii au fost încă de la început rezervați în ceea ce privește evoluția stării de sănătate a actriței.

„Se află în continuare în terapie intensivă cu suport respirator şi hemodinamic. Este o pacientă extrem de fragilă, de 87 de ani, care necesită în continuare menţinerea funcţiilor vitale.

Are o patologie complexă cardiacă suprapusă cu o urgenţă gastrointestinală, cu patologie endocrină, o patologie cronică de foarte mulţi ani care acum s-a acutizat prin pierderea masivă de sânge. De aceea, cu suport ventilator, cu suport hemodinamic, cu o îngrijire şi o monitorizare atentă starea dumneaei foarte fragilă se poate schimba de la minut la minut.”, declara la momentul respectiv purtătorul de cuvânt al Spitalului "Sf Spiridon" din Iaşi, dr.
Diana Cimpoeşu. 

În ultima perioadă, starea de sănătate a actriței Draga Olteanu Matei a fost una delicată. Se pare că aceasta suferea de afecțiuni cardiovasculare și endocrine, astfel că tratamentul anticoagulant pe care Draga Olteanu Matei îl lua ar fi putut să fie cauza hemoragiei digestive.

draga olteanu matei a murit
Draga Olteanu Matei, una dintre cele mai iubite actrițe din România[Sursa foto: Facebook]

De-a lungul carierei, Draga Olteanu Matei a jucat în nenumărate piese de teatru, scenete TV, dar și filme, devenind astfel un simbol al teatrului și cinematografiei românești.

Citeste si: LECTIE DE VIATA! Draga Olteanu Matei creeaza vise si schimba destine VIDEO

 

Citește-ne pe
Citește și:

Draga Olteanu Matei, indragostita de preparatele moldovenesti VIDEO

Președintele CJ Sibiu se miră că oamenii se tem să meargă la doctor: 'Spitalul nu este abator, medicii nu sunt măcelari'

Kanal D îl distruge pe Jador! Decizia fulger pe care au luat-o producătorii

Care a fost ultima dorință a lui Vladimir Găitan? Fiica marelui actor a dezvăluit totul

Actorul Sean Connery a murit! Avea 90 de ani

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies