Cauti un loc de munca? Se fac angajari masive in 2020. Iata domeniile in care se cauta cei mai multi specialisti

,

Peste jumătate dintre companiile din România (54%) intenţionează ca, în 2020, să crească numărul de angajaţi cu 11% în medie, potrivit Barometrului de HR


In articol:

Peste jumătate dintre companiile din România (54%) intenţionează ca, în 2020, să crească numărul de angajaţi cu 11% în medie, potrivit Barometrului de HR realizat de PwC România, care arată că cea mai mare cerere de noi angajaţi este în sectorul IT&C, urmat de industrie, auto şi retail.

Astfel, 91% dintre companiile din IT&C intenţionează să majoreze numărul de angajaţi în medie cu 20% anul viitor. În industrie şi auto, 71% dintre societăţi vor să angajeze în medie cu 6,2% mai multe persoane şi 50% dintre firmele din retail au nevoie de un plus de 6,4%”, arată un comunicat al companiei.

Creşteri de personal au mai menţionat 40% din companiile din sectorul de servicii financiare şi 30% dintre firmele din farma.

Estimările noastre arată că România are nevoie de încă un milion de angajaţi, în următorii cinci ani, pentru a obţine o creştere economică medie de 3,5% anual. Aşa cum ştim, în ultimii ani, forţa de muncă a devenit mai greu de găsit, existând riscul de a limita acest potenţialul de dezvoltare a economiei. Din acest motiv, atât guvernul, cât şi companiile ar trebui să se implice în programe de educaţie care să dezvolte competenţele angajaţilor, în special pe cele digitale, tot mai solicitate de angajatori pe măsură ce noile tehnologii sunt adoptate pe scară largă”, a declarat Ionuţ Simion, country managing

partner, PwC România.

Potrivit sondajului, cele mai multe poziţii noi au fost create, în 2019, în zona Digital & Social Media, precum Chief IT Digital Solutions, Instructional Designer, Specialist social media, Digital & Multichannel Manager, Digital Manager, RPA Specialist şi Online Manager.

Citeste si: Se fac angajări masive: un gigant al multinaționalelor dă lovitura în România și angajază 600 de persoane

Citeste si: Top 5: Care sunt cele mai cautate joburi ale momentului?

De asemenea, sondajul indică departamentele care vor fi cel mai afectate de automatizare, în

opinia respondenţilor, respectiv contabilitatea, suportul IT, zona administrativă şi cea de analiză financiară şi de business.

Principalele provocări la care se aşteaptă departamentele de resurse umane în 2020 vor fi fluctuaţia de personal şi angajamentul redus, creşterea costurilor salariale, impactul digitalizării asupra forţei de muncă şi deficitul de forţă de muncă. Utilizarea noilor tehnologii şi automatizarea înseamnă competenţe şi poziţii noi, fapt care începe să se reflecte în organigramele angajatorilor din România.

Spre exemplu, majoritatea posturilor nou apărute în anul 2019 se află în zona de digital şi social media”, spune Oana Munteanu, senior manager People&Organisation, PwC România.

Potrivit Barometrului de HR, majoritatea respondenţilor se consideră pregătiţi să facă faţă deficitului forţei de muncă şi costurilor salariale pe care le implică atragerea şi creşterea numărului de angajaţi în anul 2020.

Studiul HR Barometru a fost derulat de către PwC în luna octombrie 2019, pe baza informaţiilor furnizate de 65 de companii participante.

PwC este o reţea de firme prezentă în 158 de ţări cu mai mult de 276.000 de profesionişti ce oferă servicii de calitate în domeniul auditului, consultanţei fiscale şi consultanţei pentru afaceri.

Citeste si: Locuri de munca bine platite! 9900 de lei pentru romanii care indeplinesc conditiile de angajare

Citeste si: Se dau salarii de 1.000 de euro pe luna, chiar daca nu ai facultate! Unde se fac angajari

 

Citește-ne pe
Citește și:

Curs valutar 2 decembrie 2019. Ce se intampla cu Leul, dupa ce Isarescu a aruncat pe masa peste jumatate de miliard

MITĂ la Primăria Sectorului 1 - Clotilde Armand face o dezvăluie 'ȘOCANTĂ pentru mine'

DEZASTRU! Emma Răducanu NU a câștigat US Open. Cum a trișat. I se retrage....

Nelson Mondialu stie cine castiga Puterea dragostei. Mesaj crunt catre Livian: "Vei pleca in America"

Mama Luizei Melencu dupa intalnirea de la Cotroceni: "Am fost primiti cum nu ne asteptam. M-a afectat discutia"

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies