Se dau salarii de 1.000 de euro pe luna, chiar daca nu ai facultate! Unde se fac angajari

,

Alerta pe piata muncii: se fac angajari urgent iar salariile nu sunt deloc de neglijat: este vorba de 1.000 de euro pe luna.

Domeniul in care se dau acesti bani este industria alimentara. Producatorii spun ca lipsa de personal este atat de grava incat companiile au ajuns sa fie dispuse sa dea in jur de 4.500- 5.000 de lei lunar pentru un macelar cu experienta.

Cu toate acestea Eugen Capra, directorul general Carnexpo, spune ca nici asa nu se gaseste personal.

Eugen Capra este de parere ca s-a ajuns la aceasta situatie din cauza desfiintarii scolilor profesionale.

"Salariile in industrie au crescut. Am discutat cu producatori care sunt dispusi sa le ofere peste 1.000 de euro unor macelari buni, dar chiar si asa nu gasesc oameni specializati.

"Multi angajati se califica la locul de munca, iar apoi pleaca in Vest, pe un salariu de 2.000 de euro, din care jumatate se duce pe chirie si transport. Ceea ce angajatorii de la noi trebuie sa faca este sa imbunatateasca modul de comunicare cu oamenii.

"Sa le vorbeasca despre avantajele si dezavantajele pe care le are munca departe de casa, pentru ca fiecare sa ia decizia in cunostinta de cauza.

"Apelul nostru se adreseaza si autoritatilor, carora le cerem sa gaseasca solutii pentru a-i motiva pe români sa se reintoarca in tara", a declarat directorul Carnexpo.

 

Citește-ne pe
Citește și:

90% dintre elevi vor merge la școală săptămâna viitoare. Anunțul ministrului Educației

Cazul țării care spulberă bucuria oamenilor: creștere masivă a infecțiilor în una din cele mai vaccinate țări

BOMBA! Cine este IUBITA secreta a lui Culita Sterp? S-a aflat acum. E SCANDAL monstru

Raed Arafat, avertisment pentru români după ce a fost anunțată relaxarea restricțiilor: „Insist ca nimeni să nu se gândească la...”

Calendar Ortodox 15 mai 2021: Sarbatoare mare pentru crestini! Iata ce Sfant este praznuit!

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies