Se dau salarii de 1.000 de euro pe luna, chiar daca nu ai facultate! Unde se fac angajari

,

Alerta pe piata muncii: se fac angajari urgent iar salariile nu sunt deloc de neglijat: este vorba de 1.000 de euro pe luna.

Domeniul in care se dau acesti bani este industria alimentara. Producatorii spun ca lipsa de personal este atat de grava incat companiile au ajuns sa fie dispuse sa dea in jur de 4.500- 5.000 de lei lunar pentru un macelar cu experienta.

Cu toate acestea Eugen Capra, directorul general Carnexpo, spune ca nici asa nu se gaseste personal.

Eugen Capra este de parere ca s-a ajuns la aceasta situatie din cauza desfiintarii scolilor profesionale.

"Salariile in industrie au crescut. Am discutat cu producatori care sunt dispusi sa le ofere peste 1.000 de euro unor macelari buni, dar chiar si asa nu gasesc oameni specializati.

"Multi angajati se califica la locul de munca, iar apoi pleaca in Vest, pe un salariu de 2.000 de euro, din care jumatate se duce pe chirie si transport. Ceea ce angajatorii de la noi trebuie sa faca este sa imbunatateasca modul de comunicare cu oamenii.

"Sa le vorbeasca despre avantajele si dezavantajele pe care le are munca departe de casa, pentru ca fiecare sa ia decizia in cunostinta de cauza.

"Apelul nostru se adreseaza si autoritatilor, carora le cerem sa gaseasca solutii pentru a-i motiva pe români sa se reintoarca in tara", a declarat directorul Carnexpo.

 

Citește-ne pe
Citește și:

Bilanț coronavirus 4 martie 2021: Numărul pacienților de la Terapie Intensivă explodează! Câte cazuri noi au fost identificate

BREAKING - 4.271 de cazuri noi, la 26.410 teste RT-PCR și 9.539 de teste rapide antigenice

Revoltător! Alex Velea, interzis pe radio! Motivul: Antonia! Este fără precedent această decizie

Ministerul Sănătății: Elevii vor trebui să poarte mască la orele de sport în sală

Rezultate Loto 6 din 49 joi, 4 martie 2021. Numerele extrase astăzi - Joker, Noroc LIVE

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies