Câte calorii are un ou fiert comparativ cu un ou prăjit

,

Un ou fiert are mai puține calorii decât unul prăjit, dar pe lângă asta, este și mai benefic pentru organism. Noi vă spunem exact care este diferența între cele două tipuri de preparare a oului.


In articol:

Pentru că este Paștele și toată lumea consumă mai multe ouă decât în mod normal, ne-am gândit să vă spunem și câte calorii are acest aliment. Bineînțeles că ouăle fierte sunt mai blânde cu silueta, dar și cu ficatul.

Diferența de calorii dintre ouăle fierte și cele prăjite

Oul face parte din categoria alimentelor sănătoase, care nu ar trebui să lipsească din alimentația noastră. Dacă sunteți la regim sau pur și simplu nu vreți să consumați alimente grase, trebuie să știți că ideale sunt ouăle fierte. 

Un ou de dimensiune medie are aproximativ 90 de calorii. În cazul în care îl veți prăji, numărul caloriilor se va mări.

Astfel, dacă mâncați ouă prăjite în ulei de măsline, veți consuma 140 de calorii, pentru unul singur. Aproape jumătate din valorile nutriționale vor proveni din grăsimi. 

Aveți și varianta de a găti ouăle în unt. În acest caz, un ou prăjit va avea aproximativ 125 de calorii. Cu toate acestea, veți consuma mai multe grăsimi, spre deosebire de oul prăjit în ulei.

Varianta ideală este să mâncați ouă fierte. Un singur ou gătit în acest fel are aproximativ 80 de calorii. 

Trebuie să știți că nu contează dacă fierbeți oul mai tare sau îl consumați moale. Numărul de calorii rămâne neschimbat.

Totuși, ouăle fierte mai mult au mai puține bacterii care pot fi periculoase pentru organism, cum este și cazul Salmonellei. 

Ouăle îngrașă sau nu?

Multe persoane evită să consume ouă, de teamă că se vor îngrășa. Nimic mai fals!

Bineînțeles că dacă veți mânca în fiecare zi ouă prăjite, atunci cu siguranță grăsimile se vor depune. Dar în cazul în care vă limitați la două ouă prăjite pe săptămână, nu va fi niciun dezastru. 

Problema care se pune nu este însă doar cea legată de numărul de calorii. Ouăle prăjite au colesterol, în proporție de aproximativ 70%, ceea ce înseamnă că persoanele care au probleme de sănătate ar trebui să evite să consume acest aliment.

Chiar și în cazul adulților sănătoși, ideal este să mănânce ouă prăjite  ziua, nu la cină. 

Medicii recomandă ca un om să nu consume mai mult de 300 de miligrame de colesterol pe zi. În condițiile în care un ou prăjit are în jur de 186 de miligrame de colesterol, este de înțeles de ce nu este o idee foarte bună să exagerați cu acest fel de mâncare. 

În ceea ce privește proteinele din ou, trebuie să știți că acestea rămân neschimbate, indiferent că este vorba despre ouăle fierte sau despre cele prăjite. 

Astfel, un ou de aproximativ 50 de grame are următoarele valori nutriționale:  

  • 6,29 gr de proteine
  • 5,3 gr de lipide (grăsimi)
  • 0,56 gr de carbohidrați
  • 25 mg de calciu
  • 0,59 mg de fier
  • 5 mg de magneziu
  • 86 mg de fosfor
  • 63 mg de potasiu
  • 62 mg de sodiu
  • 0,52 mg de zinc

 

Citește-ne pe

Citește și:

Un arhitect spulberă mitul vieţii de 5 stele de la Cluj: „Trăim într-o sărăcie generalizată”

Gestul incalificabil care este interzis de Sfânta Maria 2022. Aduce multă suferință celui care face asta pe 15 august, de Adormirea Maicii Domnului

Video| Fostul avocat al lui Trump, Rudy Giuliani: 'Începem să trăim într-un stat fascist'

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

In aceasta seara, de la ora 20:00, in “Aripi frante”, Nefise, decizie dificila

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies