Cât timp va fi prelungită starea de alertă? Premierul României a făcut anunțul

,

În România, numărul persoanelor care au fost depistate pozitiv cu noul coronavirus a crescut semnificativ în ultima săptămână. Cât timp va fi prelungită starea de alertă?


In articol:

Apariția unui număr mare de cazuri noi de coronavirus a dus din nou la aglomerarea spitalelor din România, iar autoritățile atrag atenția că virusul nu a dispărut, în ciuda măsurilor de relaxare care au fost introduse, astfel că e nevoie în continuare de respectarea tuturor regulilor ce țin de igienă și de distanțarea socială.

Citeste si: Ce se întâmplă cu majorarea pensiilor? Ludovic Orban: "Este posibil ca anul acesta să nu..."

Cât timp va fi prelungită starea de alertă? Premierul României a făcut anunțul

După ce au apărut informații potrivit cărora autoritățile ar manipula cifrele legate de evoluția pandemiei de coronavirus în România, premierul Ludovic Orban a reacționat dur, criticând comportamentul celor care au făcut astfel de afirmații.

Citeste si: Ultima ora: Alocatiile NU se mai dubleaza. Declaratiile premierului Ludovic Orban

"Toată demagogia politică legată de faptul că noi manipulăm cifre. Nu manipulăm nicio cifră. Noi avem un număr de laboratoare acreditate, care au o capacitate de testare pe care am crescut-o de la 500- 600 la peste 17.000 de teste zilnic. Aceste laboratoare fac analizele Real Time PCR.

Aceste analize se fac după o metodologie, se înregistrează. Există un sistem de centralizare a informaţiilor cotidian şi toate informaţiile sunt publice. Nimeni nu poate să manipuleze aceste informaţii. Cine lansează astfel de alegaţii în spaţiul public este complet dus cu capul.

Nu există nicio posibilitate de a manipula aceste informaţii. Ce rezultă din testarea care se face prin RT-PCR aia se comunică public. Pericolul este.

(...) Există o rată a mortalităţii care este de peste 6%. Sunt oameni care mor din cauza acestui virus.(...) E un pericol la adresa sănătăţii şi a vieţii. Nu te poţi juca cu astfel de lucruri. Când ştii că acest virus poate provoca decesul, trebuie să ne mobilizăm toţi, să avem o solidaritate mai ales cu persoanele responsabile din spaţiul public în furnizarea de informaţii corecte. Or bagatelizarea sistematică a pericolului, lansarea sistematică a unor instigări la nerespectarea regulilor provoacă consecinţe extrem de periculoase pentru că oamenii se mai iau după lideri şi dacă nu
respectă reguli se pun pe ei în pericol.

Din păcate, sunt foarte mulţi oameni în viaţa publică, în viaţa politică, care au un comportament iresponsabil, care au instigat literalmente cetăţenii români la nerespectarea regulilor pe care le-am stabilit. Se vede foarte clar din datele care au fost prezentate public că avem un nivel de răspândire destul de îngrijorător, avem, în mod constant, în ultima săptămână, peste 300 de noi cazuri pe zi, numărul persoanelor care au fost diagnosticate pozitiv în ultima săptămână este mai mare decât numărul persoanelor vindecate, ca atare există

o tendinţă de creştere a numărului de cazuri active. Ne aşteptam la o astfel de creştere. Creşterea încă nu este o creştere care să ne determine să luăm alte măsuri de restricţie, dar este o creştere şi aceasta este asociată măsurilor de relaxare pe care le-am luat.", a spus Ludovic Orban, potrivit digi24.ro.

Pentru că au fost raportate tot mai multe cazuri noi de infectare cu coronavirus, Ludovic Orban a făcut un anunț important referitor la prelungirea stării de alertă. 

"Atât timp cât nivelul de răspândire a virusului în societate se menţine ridicat este necesară starea de alertă. Este cadrul care permite autorităţilor, dar şi cetăţenilor, instituţiilor, companiilor să aplice toate regulile de protejare a sănătăţii românilor.",  a adăugat Ludovic Orban.

Citeste si: Bilanț îngrijorător. Cea mai mare creștere a numărului de infecții la nivel mondial

 

Citește-ne pe
Citește și:

Actrita Adriana Trandafir este infectata cu coronavirus. Cum s-a infectat vedeta

Letonii au fost 'cuceriți' de vaccinarea fără programare cu AstraZeneca

Clasament Survivor România 2021. O concurentă nouă ajunge pe locul 1 în topul eficacității. Pe ce loc au ajuns Zanni și Jador

OMS: duminica a fost un record global de cazuri noi. Coronavirus a infectat 183 020 de oameni in 24 de ore

Astazi se redeschid cresele in Bucuresti. Ce masuri speciale sunt obligatorii

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies