Cât timp este contagioasă o persoană infectată cu coronavirus?

Noul coronavirus este în fiecare zi o provocare pentru specialiștii din sănătate care încearcă să găsească cele mai importante răspunsuri legate de acest virus.


In articol:

Dacă până acum au studiat felul în care coronavirusul afectează organismul, oamenii de știință din Germania au dorit să afle cât timp este contagioasă o persoană infectată cu coronavirus.

Citeste si: Mare atentie! Ce se intampla in corpul tau daca mananci prea multe banane

Specialiștii sunt de părere că această informație este una foarte importantă pentru a ține sub control evoluția bolii și pentru prevenirea apariției unor noi cazuri de infectare cu COVID-19.

Cât timp este contagioasă o persoană infectată cu coronavirus?

Cercetătorii germani au realizat un studiu prin care au urmărit stabilirea momentului în care o persoană care a fost infectată cu coronavirus nu mai este contagioasă și ar putea fi plasată în carantină la domiciliu. Acest lucru le-ar putea permite medicilor să îi externeze din spitale pe pacienții declarați sănătăoși, făcând loc în unitățile medicale.

Citeste si: Ministrul Educatiei, despre situația anului școlar: Vom anunța scenariile corelate cu ceea ce se întâmplă de la o zi la alta

Clinicile Charité din Berlín şi Schwabing din Munchen, împreună cu Institutul de Microbiologie al armatei germane au realizat un studiu în urma căruia au descoperit că o persoană infectată cu coronavirus nu mai este contagioasă în momentul în care probele extrase din zona nazofaringiană şi fluidele expulzate prin tuse prezintă mai puţin de 100.000 de copii ale genomului virusului, potrivit agerpres.ro  .

Mai exact, acest lucru s-ar putea întâmpla la 10 zile după confirmarea diagnosticului, moment în care pacienții ar putea fi externați din spital și plasați în carantină la domiciliu. 

Studiul a fost efectuat asupra grupului de persoane din compania germană Webasto infectate cu noul coronavirus. 

Citeste si: Cinci medici de la Institutul "Matei Balş" sunt infectați cu coronavirus

 

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Setari de confidentialitate