Ministrul Educatiei, despre situația anului școlar: Vom anunța scenariile corelate cu ceea ce se întâmplă de la o zi la alta

În câteva zile, se împlinește o lună de când copiii nu mai merg la școală din cauza pandemiei de coronavirus.

Nici pentru ei, nici pentru părinții lor, și nici pentru educatori, învățători și profesori nu e ușor. Unii fac lecții online. Alții pur și simplu n-au cum, pentru că nu au fie internet, fie computere, fie nici una, nici alta. Să ne imaginăm un scenariu extrem de probabil și de simplu: ai doi copii și un compouter în casă. Unul e clasa a doua. Celălalt, e clasa a cincea. În primele două, trei zile, probabil că reușești să faci slalom printre nevoiele fiecăruia. În ziua cinci, haosul pare inevitabil...

Monica Anisie a vorbit la Digi24 despre anul școlar întrerupt de criza sanitară și despre documentul fals care a circulat zilele acestea pe internet.

Citeste si: Horoscop chinezesc aprilie 2020. Sfatul intelept pentru fiecare zodie

''Am anunțat public, că în cadrul Ministerului Educației specialiștii lucrează la mai multe scenarii pe care le vom discuta în foarte scurt timp cu partenerii noștri, cu sindicatele, cu Consiliul Național al Elevilor, cu reprezentanții studenților și Consiliul Național al Rectorilor.

Citeste si: Coronavirus - Aproape 1 milion de oameni sunt infectati la nivel global. Informatii de ultima ora

Înghețarea anului școlar nu se ia în calcul sub nicio formă. Dacă ne uităm bine, trei sferturi din anul școlar a fost deja parcurs. Deci nu se pune problema înghețării anului școlar.

Referitor la examenele naționale, am postat pe site-ul Centrului Național de Evaluare și Examinare niște teste de antrenament. Tocmai pentru a-i menține în contact pe elevii de clasa a VIII-a și de clasa a XII-a cu ceea ce înseamnă pregătirea pentru examenele naționale.

Citeste si: Coronavirus Suceava - Noua conducere a Spitalului Judetean Suceava a demisionat

Citeste si: Coronavirus Suceava - Noua conducere a Spitalului Judetean Suceava a demisionat

În momentul în care specialiștii din Ministerul Educației, după discuția cu partenerii de care am amintit mai devreme, vor stabili un calendar pentru examenele naționale, noi o să-l prezentăm public.

Este important de menționat faptul că toate scenariile gândite de experții din cadrul ministerului vor fi luate în calcul în funcție de evoluția pandemiei de coronavirus din România'', a spus ministrul Educatiei. 

Citeste si: Declarație pe proprie răspundere: Cum se completează corect. Greșeala pe care toți oamenii o fac!

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Setari de confidentialitate