Cat supravietuieste cu adevarat coronavirus? Descoperire ingrijoratoare: dupa 17 zile, covid-19 era prezent la bordul navei Diamnond Princess

,

Noul coronavirus a supravieţuit timp de 17 zile la bordul navei de croazieră Diamond Princess, dupa ce toti pasagerii si echipajul parasisera nava.

Noul coronavirus a supravieţuit timp de 17 zile la bordul navei de croazieră Diamond Princess, depăşind ceea ce ştiau până acum cercetătorii legat de durata de viaţă a virusului pe suprafeţe, potrivit datelor publicate de Centrul pentru Prevenţia şi Controlul Bolilor din SUA (CDC), citate de CNBC.

Studiul CDC a analizat eforturile guvernelor din SUA şi din Japonia de a opri răspândirea COVID-19 pe nava Diamond Princess din Japonia şi pe cea numită Grand Princess în California.

Pasagerii şi echipajele de pe ambele nave de croazieră au fost puşi în carantină după ce o parte din pasagerii anteriori, asimptomatici, au fost confirmaţi cu COVID-19 când s-au întors acasă.

Virusul „a fost identificat pe mai multe suprafeţe, atât în cabinele celor simptomatici, cât şi în cele ale bolnavilor asimptomatici, timp de 17 zile după ce aceştia au părăsit nava, înainte de procesul de dezinfecţie”, au notat cercetătorii.

Aceştia au subliniat totuşi ideea că descoperirea lor nu înseamnă că virusul se răspândeşte pe suprafeţe.

Citeste si: Coronavirus: la ce risc se supun cei care au barba sau mustata

Citeste si: Coronavirus: cat timp ramane virusul pe suprafete. Pe ce rezista zile intregi

Citeste si: Coronavirus Romania - Varful epidemiei ar putea fi intre 20 aprile si 1 mai

 

Citește-ne pe
Citește și:

Tandarei, la un pas de carantina! Al doilea oras care ar putea fi inchis!

Avocatul familiei lui Maradona vine cu noi dezvăluiri: 'Dacă ar fi fost internat, azi Maradona ar fi în viață'

Rețeta tradițională care i-a dat pe spate pe jurații Chefi la Cuțite: Ciulama de pui cu ciuperci și mămăliguță. Secretul care o face absolut delicioasă

Zile libere pentru parinti in timpul vacantelor scolare

Coronavirus Romania: data la care s-ar putea ridica restrictiile de circulatie. Anuntul Ministrului Sanatatii


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Te-ar mai putea interesa
Cookies