Cât este darul la nuntă în 2024. Câți bani trebuie să scoți din buzunar, în funcție de gradul de rudenie

Autor: Diana Tilă

Cât este darul la nuntă în 2024.

Sursa: PixaBay

 Câți bani trebuie să pui în plic la o nuntă, în anul 2024. Suma diferă în funcție de relația pe care o ai cu mirii.

A început sezonul nunților în 2024 și mulți se întreabă câți bani trebuie să pună în plic. Suma pe care trebuie să o dai la o nuntă este în funcție de locul evenimentului, la țară sau la oraș, și de relația pe care o ai cu mirii. 

Citește și: Cat costă o rochie de mireasă second hand? Prețurile pornesc de la 299 de lei

Câți bani trebuie să dai la nuntă în 2024, în funcție de gradul de rudenie

Fiecare cuplu își dorește ca nuntă să fie perfectă din toate punctele de vedere. De aceea, mirii au început să țină cont de mai multe aspecte atunci când își organizează evenimentul, mai ales că acest lucru le poate aduce banii în plus. Atunci când vine vorba de organizarea unei nunți, cele mai importante, dar și cele mai scumpe sunt restaurantul, formația și fotografii.

Având în vedere că în ultimii ani toate prețurile au crescut, și darul de nuntă ar trebui să fie mai generos față de acum 2-3 ani.

Așa cum bine știi, calitatea meniului influențează foarte mult prețul, dar și suma de bani pe care trebuie să o pui în plic. De asemenea, mulți invitați au tendința să ofere un dar mai mare mirilor dacă au parte de distracție și de o atmosferă memorabilă alături de o formație de calitate.

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Citește și: Nunți mai scumpe în anul 2024: „Cu 1.000 de lei mirii nu își vor scoate nici măcar cheltuielile”. Ce sumă trebuie să pună în plic nașii sau invitații în funcție de regiune

În același timp, când vine vorba de bani, invitații țin cont de gradul de rudenie, dar și de locația evenimentului, dacă este la țară oferă bani mai puțini, iar dacă este la oraș, darul este mai generos.

''De regulă, la o nuntă se pune suma dublă cât ar fi meniul, ca prieten de familie până în 15 mil, dacă ești rudă se depășește puțin./ În funcție de cât costa meniul. Dacă meniul costa 400-500 de lei, dai 1.500 lei pe masa.( de cuplu)/ Cred ca minim 250 € de pereche./ În funcție de cât de bine te simți./ 1.500

ca străin și 2.000 la rude( depinde cât de apropiați sunteți)/ Cam 1.200 la țară și 1.500 la oraș, daca nu sunteți prea apropiați./ Depinde și unde este nunta, la țară este cam 300 de lei un meniu, deci 1.200 lei ar fi ok, la oraș depășește 400 de lei și dai 1.500..'', susțin românii pe un grup destinat mireselor.