Cat de eficienta este masca de protectie? Adrian Streinu Cercel: "Infectia cu coronavirus poate sa treaca prin masca"

Profesorul Adrian Streinu Cercel a explicat cat de eficienta este masca si cum trebuie purtata ca sa fim protejati.


In articol:

Profesorul Adrian Streinu Cercel a explicat cat este de important sa purtam masca, sa respectam distantarea sociala si sa ne spalam pe maini, in contextul in care Romania a inregistrat ieri cele mai multe cazuri de noi imbolnaviri cu coronavirus si a ajuns tara cu cele mai multe cazuri noi din Uniunea Europeana.

Cat de eficienta este masca de protectie

"Masca va opri ce vine din fața noastră. Acele particule nu pot să pătrundă prin aceste straturi. Infecția cu coronavirus poate să treacă prin mască la un moment dat, dar nu la început. Avem un interval de timp în care masca ne protejează. Se spune că o mască ne poate proteja între 2 și 4 ore. Când se face diferența între cele 2 și 4 ore? La momentul umezirii.", a explicat profesorul la Antena3.

Cum se poarta corect masca de protectie

"Dacă masca se umezește, ea trebuie schimbată, nu mai trebuie ținută pentru că își pierde proprietățile și tot ce se dizolvă aici are șanse să treacă de ea. De aceea e bine să avem cu noi vreo 3-4 măști cu noi ca să ne ajungă pentru toată ziua. Maximum 4 ore o putem folosi, după acest interval nu mai este folositoare. E important și cum o dăm jos. Dacă punem mâna pur și simplu pe ea, ne putem contamina și apoi punem mâna pe telefon și alte obiecte", a declarat medicul.

Citeste si: Ludovic Orban, anunț despre introducerea restricțiilor: "Punem pe primul plan sănătatea și viața românilor."

Citeste si: Cât timp vom mai purta masca de protecție? Ludovic Orban: "Prioritatea noastră o reprezintă sănătatea românilor"

Citeste si: Coronavirus se transmite prin aer! Sute de medici cer OMS sa reviziuasca recomandarile

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Setari de confidentialitate