Carnea alterată are de multe ori gustul şi culoarea mascată de diferite substanţe şi condimente care le prelungesc viaţa. Dacă nu suntem atenţi riscăm să ne îmbolnăvim şi să avem infecţii gastrointestinale severe.
Cum recunoaştem carnea expirată
În cazul cărnii congelate este foarte dificil să recunoaştem dacă este sau nu expirată. În schimb, dacă carnea nu este congelată putem ţine cont de miros. Al doilea aspect este culoarea produsului. Puiul trebuie să fie mai deschis la culoarea, în timp ce carnea de vită roşu intens. Cea de porc, în funcţie de zonă, la pulpă şi muşchi roşu închis, spata, mai deschisă la culoare, iar ceafa roz.
Citește și: Ce mesaj i-a transmis Denisa, soțului său Iancu Sterp, de ziua sa? Cei doi au dezvăluit sexul bebelușului!
Află aici cum recunoști carnea toxică și cât de toxice sunt mezelurile.