Carne toxică. Cum recunoşti carnea expirată şi mezelurile toxice

Author: B.M.
Actualizat: 22 iun 2020, 13:50
carne toxica

Carnea toxică nu se recunoaşte foarte uşor, la fel cum se întâmplă şi în cazul mezelurilor pline de substanţe şi condimente care schimbă gustul şi mirosul.

Carnea alterată are de multe ori gustul şi culoarea mascată de diferite substanţe şi condimente care le prelungesc viaţa. Dacă nu suntem atenţi riscăm să ne îmbolnăvim şi să avem infecţii gastrointestinale severe.

Cum recunoaştem carnea expirată

În cazul cărnii congelate este foarte dificil să recunoaştem dacă este sau nu expirată. În schimb, dacă carnea nu este congelată putem ţine cont de miros. Al doilea aspect este culoarea produsului. Puiul trebuie să fie mai deschis la culoarea, în timp ce carnea de vită roşu intens. Cea de porc, în funcţie de zonă, la pulpă şi muşchi roşu închis, spata, mai deschisă la culoare, iar ceafa roz.

Citește și: Ce mesaj i-a transmis Denisa, soțului său Iancu Sterp, de ziua sa? Cei doi au dezvăluit sexul bebelușului!

Citește si: BREAKING NEWS! Sedativul pe care Ștefania Szabo și l-ar fi injectat înainte să moară ar fi cel care i-a adus sfârșitul și lui Michael Jackson. Ies la iveală NOI detalii absolut ȘOCANTE: „Într-o lună câte 32 de...”

Află aici cum recunoști carnea toxică și cât de toxice sunt mezelurile.