PARADA MILITARĂ DE 1 DECEMBRIE 2022 BUCUREȘTI | Peste 1.500 de militari vor defila pe sub Arcul de Triumf. Totul despre evenimentele de Ziua Națională a României

Author: Cristina Mocanu
Actualizat: 01 dec 2022, 08:24

De 1 Decembrie, la Parada Militară, vor defila peste 1.500 de militari cu peste 150 de mijloace tehnice

Sursa: https://pixabay.com/

De 1 Decembrie, la parada militară, vor defila peste 1.500 de militari cu peste 150 de mijloace tehnice.

Potrivit mapn.ro, 1.500

de militari urmează să defileze joi, 1 Decembrie, de Ziua Națională a României, pe sub Arcul de Triumf.

Ziua Națională a României. Cum se va desfășura parada militară de 1 Decembrie, în București

Potrivit Ministerului Apărării, de Ziua Națională a României, joi 1 Decembrie, la Parada Militară, urmează să participe peste 1.500 de militari și specialiști din Ministerul Apărării Naționale, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul Român de Informații, Serviciul de Telecomunicații Speciale şi Administrația Națională a Penitenciarelor, precum şi aproximativ 120 de mijloace tehnice, dintre care 40 de aeronave, începând cu ora 11:00.

Miliarii români vor prezenta, în cadrul evenimentului, 120 de mijloace tehnice, dintre care 40 de aeronave.

Citește și: Premieră la parada militară de 1 Decembrie. Ce vor putea vedea locuitorii Capitalei de Ziua Națională a României

Militarii țărilor aliate vor lua parte la defilarea de 1 Decembrie

La Parada de 1 decembrie vor lua parte și 150 de militari străini în cadrul unor detașamente din  Belgia, Franța, Macedonia de Nord, Republica Moldova, Portugalia, Statele Unite ale Americii și Țările de Jos, precum și militari reprezentând țările aliate contributoare la structurile NATO de pe teritoriul României și aproximativ 25 de mijloace tehnice, inclusiv aeronave de luptă din Canada, Italia, Spania și Statele Unite ale Americii.

Ca în fiecare an, la începutul ceremoniei va fi intonat Imnul Național al României. Președintele Klaus Iohannis va depune o coroană de flori în memoria eroilor căzuți la datorie, pentru reîntregirea neamului românesc, în timp ce se va ține un moment de reculegere, iar drapelul României va fi arborat în toate instituțiile militare din țară, iar la bordul navelor maritime şi fluviale se va ridica Marele Pavoaz.

De 1 Decembrie, reprezentanți ai Armatei României vor participa, la solicitarea şi cu sprijinul autorităților locale, la pregătirea, organizarea şi desfășurarea de ceremonii în unele garnizoane în care sunt dislocate unități militare, iar militarii aflați în misiune în afara teritoriului național vor desfășura ceremonii militare.

Citește și: 1 Decembrie, Ziua Națională a României. Ce străzi vor fi închise în Capitală pe data de 1 decembrie 2022. Rutele ocolitoare recomandate de autorități

Parada terestră va fi susținută de către generalul Corneliu Postu și vor participa militari de la:

- Divizia 2 Infanterie Getica

- luptători de elită, detașamentul Forțelor pentru Operații Speciale (au participat constant la misiuni specifice în Afganistan; au o uniformă de luptă multi-protectoare, unicat în Armata României, care, printre altele, este rezistentă la foc)

- Detașamentul Brigăzii de Informații Militare (înființat în 2010, pentru asigurarea sprijinului cu informații a factorilor de decizie până la nivel strategic; structuri din domeniile HUMINT, IMINT şi război electronic; militarii au participat la misiuni în teatrele de operații din Irak, Afganistan şi Balcanii de Vest; inclusiv misiuni acoperite printre localnicii din teatrele de operații).

- Detașamentul Brigăzii Multinaționale de Sud-Est (militari polonezi, portughezi și din Republica Macedonia de Nord, unități dislocate în România)

- detașamentul Grupului de Luptă NATO din România (detașat la baza Cincu; militari francezi, belgieni și olandezi)

- formație de militari ai Republicii Moldova

- militar ai Diviziei 101 Aeropurtate SUA (una dintre cele mai cunoscute mari unități americane din lume, care luptă sub denumirea de „Screaming Eagles”

- detașamentul Forțelor Terestre Române: militari ai Brigăzii 2 Vânători de Munte „Sarmizegetusa”, formațiunea Forțelor Aeriene Române și blocul Forțelor Navale (60 de militari)

- formațiuni ale Ministerului Afacerilor Interne (Poliție, Jandarmerie și Pompieri), SRI, STS, Administrației Naționale a Penitenciarelor.

Care va fi tehnica terestră și aeriană prezent la Parada Militară

Ceremonia va include aviația militară astfel:

- aeronave C-27J Spartan (Baza 90 Transport Aerian Otopeni)

- avion C-130 Hercules

- elicoptere IAR-99 Standard

Citeste si: Armin Nicoară și-a confruntat tatăl în direct, după ani de tăcere: „De multe ori i-am spus că nu e copilul meu”

- aeronave IAR-99 Șoim

- avioane de luptă F-16 Fighting Falcon (Baza 86 Aeriană).

- aeronave F-18 Hornet (Spania)

- CF-188 Hornet (Canada)

- Eurofighter Typhoon (Italia)

- elicoptere IAR 330 Puma (MApN)

- aeronave Chinook și AH-64 Apache (US Army)

- Elicopter AS 365 N Dauphin (SRI), EC-135 (MAI)

Tehnica terestră prezentă pe 1 Decembrie:

- HUMVEE, model M 1165 cu turelă

- vehicule de luptă Toyota special modificate ale Forțelor Speciale

- Dorne Scan Eagle din dotarea Batalionului IMINT

- vehicule blindate URO VAMTAC

- blindate PIRANHA V

- sisteme de rachete HIMARS

- blindate MLI-84M Jderul

- tancuri TR-85 M1 Bizonul

- lansatoare de rachete LAROM.

- blindate ale Regimentului 152 Infanterie „Diavolii Roșii” (Franța)

- blindate ROSOMAK (Polonia)

- vehiculele de luptă PANDUR (Portugalia)

- blindate și obuziere, Divizia 101 Aeropurtate (SUA)

Vacanță februarie 2023 pe județe: Cât timp vor sta elevii acasă și în ce perioadă? Anunțul făcut de Ministerul Educației privind vacanța mobilă

- sisteme de rachete sol-aer cu bătaie mare Patriot

- rachete HAWK

- sisteme de transmisiuni/autospeciale MAI, SRI și STS

 


Nebahat din serialul Totul pentru familia mea, aniversare cu peripeții alături de colegii săi! Iată ce vârstă a împlinit frumoasa actriță Simge Selçuk și ce persoane dragi i-au fost alături la petrecerea-surpriză!

La mulți ani, Simge Selçuk! Iată ce mesaj plin de tandrețe a primit superba actriță din partea colegului ei de platou, Celil Nalçakan, cel care i-a organizat petrecerea-surpriză! „Doar zâmbește, de restul mă ocup eu!”

Cookies