Care sunt diferențele dintre răceală, COVID-19 și gripă? Medicul Adrian Marinescu a explicat cum putem deosebi aceste afecțiuni, la Dimineața cu noi, 28 martie

,
medicul adrian marinescu

Medicul Adrian Marinescu, despre diferentel dintre gripa, raceala si COVID-19

[Sursa foto: Captură KANAL D]

Astăzi la Dimineața cu noi, medicul Adrian Marinescu a explicat care sunt diferențele dintre o răceală, COVID-19 și o gripă sezonieră.


In articol:

În ultimii doi ani pandemia de COVID a afectat întreagă planetă, iar oamenii au devenit extrem de panicați atunci când cei de lângă ei strănută sau tușesc, crezând că este sigur vorba despre COVID-19. Însă în această perioada, la început de primăvară, apar și virozele, racealile simple sau gripă sezonieră, care de cele mai multe ori pot fi ușor confundate.

Care sunt diferențele dintre răceală, COVID-19 și gripă? Medicul Adrian Marinescu a explicat cum putem deosebi aceste afecțiuni

Chiar dacă am scăpat de perioada complicată a ultimului val de COVID-19, n-am scăpat nici de temeri și nici de confuzie, mai ales că pe același rând cu acest virus stau și virozele, stă și gripă și mai ales odată cu venirea primăverii de ce nu și alergiile.
Astazi, la Dimineata cu noi, reportera Antonia Ștefănescu a ajuns la Institutul Național de Boli Infectoase Matei Bals din București pentru a purta un scurt dialog chiar cu doctorul Adrian Marinescu, directorul medical al institutului, pentru a ne lămuri cu privire la modul în care putem deosebi o răceală, de gripă sau de COVID-19.

Citeste si: Ce spune medicul Adrian Marinescu despre doza a patra de vaccin împotriva coronavirusului

medicul adrian marinescu

Medicul Adrian Marinescu a explicat cum ne putem da seama daca avem gripa, COVID-19 sau raceala

[Sursa foto: Captură KANAL D]

"Aș începe cu următoarea precizare, că tot e primăvară! Cred că trebuie să rămânem calmi pentru că e un semn de întoarcere către normalitate! Până la urmă și înainte de pandemie aveam cazuri de gripă, inclusiv în aprilie, aveam viroze, aveam alergii, trebuie doar să reușim

într-un fel sau altul să le recunoaștem, sau să facem o diferența! Sigur nu e ușor! Dacă la un moment dat o simptomatologie care e în gripă este și în SARS-CoV-2, este clar că așa se întâmplă!

Mialgiile, starea generală proastă, adică e foarte greu acasă să ne dăm seama și atunci o să trebuiască să facem un test dublu! Dacă vrem să facem acasă putem să luăm de la farmacie test de gripă și test pentru SARS-CoV-2! Sigur, dacă avem o stare mai proastă și dacă avem anumite boli asociate și ajungem la spital, acolo va fi mai ușor de făcut diferența! Iar legat de viroze, sigur că de multe ori ele sunt răceli banale, dar atenție, că persoanele în vârstă și care au probleme mari de sănătate, vor putea avea complicații și plecând de la o viroză!", a spus medicul Marinescu.

Întrebat dacă gripă debutează mai rapid decât COVID-19, doctorul Marinescu a subliniat faptul că o prima diferențiere între cele două afecțiuni sunt durerile musculare, care apar în general în gripă și se instalează foarte rapid, însă s-au înregistrat cazuri când durerile musculare și-au făcut apariția și în simptomatologia COVID-19.

"Diferența pe care am putea să o facem destul de ușor este că durerile musculare că principal simptom apar în general în gripă. Într-o măsură mai mică se întâmplă în COVID. Asta să facem o prma diferența! Starea generală proastă, că și cum am fi bătuți și nu ne putem ridică din pat, ține mai mult de gripă, dar atenția, că în formele severe de COVID care pot să se instaleze repede am putea avea de asemenea!", a mai adăugat medicul Adrian Marinescu.

Citeste si: Doctorul Adrian Marinescu anunță când se termină pandemia de COVID-19: "Ne trebuie răbdare"

 

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Valul 6 al pandemiei de Covid, așteptat în România?! Anunțul făcut de Adrian Marinescu

Până la urmă Roma nu e totuși Budapesta (NYT)

Regina NU a murit la ora anunțată de Palatul Buckingham! De ce nu s-a anunțat decesul la timp

Cazurile de COVID-19 se înmulțesc după ce majoritatea statelor au ridicat restricțiile! China a anunțat primele decese după mai bine de un an, iar Austria a decis reintroducerea...

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies